Savaitgalio pusryčiams: mėlynių keksiukai su cinamono trupinių plutele

Keksiukai bus purūs, minkštučiai, su uogomis ir traškia cinamoninių trupinių plutele. Jie gražiai iškils, be vargo išsiims iš popierinės formelės, nesubyrės, bus dailūs, kvapnūs ir labai skanūs. Tai yra greiti, paprasti, ir tikrai labai geri keksiukai.

Trupiniams reikės:

¼ šaukštelio cinamono

¼ stiklinės* miltų

2 šaukštai tamsaus rudojo cukraus

2 šaukštai (30 g) sviesto, ištirpinto

*1 stiklinė = 236 ml

Gaminimas:

Mažame dubenėlyje sumaišyti miltus, cinamoną ir rudąjį cukrų. Supilti ištirpintą sviestą ir pertrinti šakute, kol susiformuos trupiniai. Padėti į šalį kol prireiks.

Asmeninio albumo nuotr.

Keksiukams reikės:

1 ¾ stiklinės miltų

¼ šaukštelio druskos

1 šaukšto kepimo miltelių

1 citrinos žievelės (smulkiai sutarkuotos)

1 kiaušinis

½ stiklinės tamsaus rudojo cukraus

¾ stiklinės pasukų arba kefyro

¼ stiklinės neutralaus skonio aliejaus

1 ¾ stiklinės mėlynių (šviežių arba šaldytų)

Gaminimas:

*Orkaitę įkaitinti iki 205oC. Keksiukų skardą ištepti riebalais arba į skardą įkloti popierines keksiukų formeles.

*Į vidutinį dubenį kartu persijoti miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje arba matavimui skirtame ąsotėlyje išplakti kiaušinį, rudąjį cukrų, pasukas arba kefyrą, tarkuotą citrinos žievelę ir aliejų. Skystų ingredientų mišinį dalimis supilti į dubenį su miltais ir maišyti tik tol, kol nebeliks sausų miltų ruožų. Nepermaišyti. Į tešlą suberti mėlynes ir atsargiai išmaišyti.

*Tešlą šaukštu sukrėsti į paruoštas formeles, ant viršaus užbarstyti trupinių ir pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 20 minučių, kol keksiukai gražiai paruduos. Traukti iš orkaitės, palikti, kad šiek tiek atvėstų. Tiekti šiltus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis