Vasariškas maskarponės ir spanguolių tortas

Kiekvienas gabalėlis tiesiog tirps burnoje.

Pagrindui:

320 g sausainių (2 pakelių)

150 g sviesto

Kremui:

2,5 šaukšto želatinos

100 ml vandens

500 g maskarponės sūrio

300 ml plakamosios grietinėlės

500 g spanguolių

200 g cukraus

Papuošti:

šiek tiek spanguolių

kokosų drožlių

Gaminimo eiga:

*Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.

*Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti.

*Išardomą 26 cm skersmens torto formą iškloti kepimo popieriumi ir į ją sukrėsti paruoštą sausainių masę. Tolygiai paskirstyti, gerai suspausti ir porai valandų įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

*Spanguoles sutrinti su cukrumi elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Gautą tyrę elektriniu plaktuvu išplakti su maskarponės sūriu.

*Atskirame inde išplakti grietinėlę ir įmaišyti ją į paruoštą sūrio masę.

*Išbrinkusią želatiną ištirpinti ant nedidelės kaitros. Nuolat maišant plona srovele supilti ją į paruoštą kremą.

*Kremą sudėti ant sausainių pagrindo ir papuošti spanguolėmis bei kokosų drožlėmis. Per naktį laikyti šaltai, kad sustingtų. Sustingusį tortą išimti iš formos.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“, o knygą įsigysite www.terrapublica.lt.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis