Pagrindui:
320 g sausainių (2 pakelių)
150 g sviesto
Kremui:
2,5 šaukšto želatinos
100 ml vandens
500 g maskarponės sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
500 g spanguolių
200 g cukraus
Papuošti:
šiek tiek spanguolių
kokosų drožlių
Gaminimo eiga:
*Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su ištirpintu sviestu.
*Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti.
*Išardomą 26 cm skersmens torto formą iškloti kepimo popieriumi ir į ją sukrėsti paruoštą sausainių masę. Tolygiai paskirstyti, gerai suspausti ir porai valandų įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
*Spanguoles sutrinti su cukrumi elektriniu trintuvu iki vienalytės masės. Gautą tyrę elektriniu plaktuvu išplakti su maskarponės sūriu.
*Atskirame inde išplakti grietinėlę ir įmaišyti ją į paruoštą sūrio masę.
*Išbrinkusią želatiną ištirpinti ant nedidelės kaitros. Nuolat maišant plona srovele supilti ją į paruoštą kremą.
*Kremą sudėti ant sausainių pagrindo ir papuošti spanguolėmis bei kokosų drožlėmis. Per naktį laikyti šaltai, kad sustingtų. Sustingusį tortą išimti iš formos.
Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“, o knygą įsigysite www.terrapublica.lt.