Spalvingas vasaros uogų tortas

Gardus būdas panaudoti prisirpusias sezonines uogas.

Gausite 8–10 porcijų.

Tortui reikės:

Biskvitui:

50 g ištirpinto ir šiek tiek atvėsinto sviesto (ir dar šiek tiek formai patepti)
6 didelių kiaušinių
150 g cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
150 g miltų (ir dar šiek tiek formai pabarstyti)
50 g migdolų
1 šaukštelio kepimo miltelių
druskos

Maskarponės įdarui:

4 didelių kiaušinių trynių
50 g cukraus
2 šaukštų saldaus desertinio vyno
1 smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
500 g išplakto maskarponės sūrio
100 g susmulkinto ir ištirpinto baltojo šokolado
druskos

Išmirkytoms uogoms:

750 g įvairių šviežių uogų
1 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukšto cukraus
pusės šaukštelio vanilės ekstrakto
3 šaukštų saldaus desertinio vyno
miltelinio cukraus (pabarstyti)

Gaminimas:

*Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros.

*Dvi torto formas ištepti sviestu. Jų pagrindus iškloti riebalais pateptu kepimo popieriumi. Formų vidų lengvai pabarstyti miltais, nukrėsti perteklių.

*Elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, cukrų ir vanilę iki labai tirštos ir baltos masės. Tada suberti sausus produktus ir dideliu metaliniu šaukštu švelniai įmaišyti. Ištirpintą sviestą
supilti aplink dubens kraštus ir atsargiai įmaišyti.

*Padalyti tešlą į dvi dalis, supilti į kepimo formas ir išlyginti paviršių. Kepti 18–20 minučių, kol biskvitas pagels ir gerai iškils. Tada palikti atvėsti porą minučių. Po to išimti iš formų ir padėti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

*Įdarui suplakti kiaušinių trynius, cukrų, vyną ir druską karščiui atspariame stikliniame ar keraminiame dubenyje virš verdančio vandens puodo. Plakti apie 5 minutes, kol mišinys pasidarys karštas, labai tirštas, plaktos grietinėlės konsistencijos, o apimtis padidės trigubai. Tada nuimti nuo viryklės ir panardinti į dubenį su šaltu vandeniu, kad vėstų.

*Suberti citrinų žieveles ir plakti, kol atšals. Įmaišyti maskarponės sūrį ir ištirpintą šokoladą.

*Uogas, citrinų sultis, cukrų ir vanilę sudėti į dubenį ir sumaišyti. Palikti mirkti 10 minučių. *Biskvitus perpjauti horizontaliai (galima ir nepjauti) ir apšlakstyti vynu. Biskvitus pertepti maskarponės įdaru, ant kiekvieno pertepto papločio uždėti uogų sluoksnį. Taip viską susluoksniuoti ir ant viršaus uždėti paskutinį gražiausią paplotį. Švelniai paspausti torto sluoksnius, uždengti maistine plėvele ir palikti valandai šaldytuve.

*Torto viršų papuošti uogomis, apibarstyti milteliniu cukrumi.

Daugiau vasariškų receptų rasite knygoje „Uogos ir vaisiai“, o knygą įsigysite www.terrapublica.lt.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis