Patarimai, pastebėjimai. Gaunasi 12 blynų. Tiekite su medumi ar klevų sirupu.
Blynus kepiau sviestu pateptoje ir vėliau popieriniu rankšluosčiu išvalytoje karštoje keptuvėje.
Naudojau smulkų cukrų, bet manau tiks ir įprastas.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartosiu.
Ingredientai
225 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
50 g smulkaus cukraus
1 vidutinis kiaušinis
1 šaukštas (15 g) sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
Šlakelis vanilės ekstrakto
300 ml pieno
1 obuolys, nuluptas ir sutarkuotas
50 g pieniško šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
* Į dubenį įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite cukrų. Centre padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį, vanilę ir ištirpintą sviestą. Po truputį pilkite pieną ir viską išmaišykite.
* Į tešlą burokine tarka įtarkuokite obuolį ir įmaišykite šokolado gabaliukus.
* Blynus kepkite karštoje keptuvėje pateptoje trupučiu sviesto.