Restorano šefas įkvėpimo ieško ir prosenelės, kuri vadovavo žurnalui „Moteris“, užrašuose

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Virtuvės šefas Andrius Kubilius, neseniai pradėjęs diriguoti vieno sostinės restorano komandai, pastaruosius mėnesius leido ieškodamas atsakymo į šį klausimą.

Visos restorano „Dublis“ komandos užrašai bei kulinariniai eksperimentai pagaliau prieinami kiekvienam – restoranas pristato naują meniu, kuriame dėmesys skiriamas tam, kas artima ir šiuolaikinėms to interpretacijoms.

„Mūsų kulinarinės paieškos prasidėjo nuo gamtos ir joje randamų skonių tyrimo. Naujoji Baltijos regiono virtuvė jungiasi su prieš dešimtmetį išgryninta „New Nordic“ kulinarine filosofija. Tai - dešimties taisyklių maisto kūrybos filosofija, kurioje ypatingas dėmesys skiriamas produktų sezoniškumui, lokalumui, bendruomenės kūrimui ir tvarumui. Toli dairytis juk nereikia, nuostabių skonių galime rasti vos išėję į gretimą parką.

R.Daskevičiaus nuotr.

Štai Vilniaus Bernardinų sode tuoj prasidės briedžiukų sezonas - tai vieni brangiausių pasaulio grybų, kuriuos Lietuvoje mažai kas ragavęs! Mes vis ieškome egzotiškų virtuvių, tačiau pamirštame, kad Baltijos regionas - labai turtingas ir unikalus. Tad naujoji restorano virtuvė kvies naujai pažinti skonius, kurie mums kultūriškai artimi“, - pasakoja šefas A. Kubilius.

R.Daskevičiaus nuotr.

Darbą naujoje virtuvėje jis pradėjo plėsdamas restorano komandą. Šiame vis dar laisva viena, labai egzotiškai skambanti pozicija - laukinių gėrybių rinkėjas. „New Nordic“ filosofija ir Baltijos regiono virtuvė paremta šviežiomis, sezoniškomis gėrybėmis. Jos nebūtinai populiarios, nebūtinai tos, kurias lengvai įsigysi artimiausiame turgelyje. Restoranų versle konkurencija didelė, tad tegu laimi geriausi. O geriausi man asocijuojasi su kūrybiškumu ir su pačiais geriausiais ingredientais“, - neįprastai skambančią darbo poziciją paaiškino restorano šefas.

R.Daskevičiaus nuotr.

Dešimt metų gastronomijos srityje dirbantis A. Kubilius įkvėpimo ieško ne tik gamtoje, bet ir prosenelės užrašuose. Jos pomėgis kulinarijai A. Kubiliaus šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą.

R.Daskevičiaus nuotr.

„Prosenelė mokslus baigė Prancūzijoje, išleido keletą knygų apie maisto gamybą, vadovavo žurnalui „Moteris“. Ji pati mokė kulinarijos ir vadovavo sveikatingumo valgyklai. Turiu išsaugojęs nemažai jos užrašų ir knygų, jau galvoju apie tai, kaip jos receptus prikelti naujam gyvenimui“, – sako šefas.

R.Daskevičiaus nuotr.

Jis teigia, kad Naujoji Baltijos regiono virtuvė paremta eksperimentais - juk tai Naujoji mūsų regiono virtuvė. „Viena didžiausių vertybių laikau nuolatinį mokymąsi, tad labai džiaugiuosi, kad ir restorane turime žingeidžią komandą. Tą norą atrasti, pažinti ir tobulėti mes siekiame perduoti ir restorano svečiams - esu įsitikinęs, kad tik su tokiu požiūriu šiuolaikinis restoranas gali išlaikyti populiarumą tarp klientų. Šiandien mūsų noras - priversti Naująja Baltijos regiono virtuvę pamilti ne tik lietuvius, bet ir svečius iš užsienio“, - sako A. Kubilius.

R.Daskevičiaus nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis