2 porcijoms reikės:
150 g spagečių
0,5 raudonos paprikos
0,5 geltonos paprikos
sauja šparaginių pupelių
1 morka
0,5 svogūno
50 g žaliųjų žirnelių
svogūno laiškų
sezamo sėklų
aliejaus kepimui (naudojau Floriol su bazilikais)
Padažui:
100-150 g pomidorų padažo (aš naudojau savo Naminį pomidorų padažą)
8 v.š. vandens
1 a.š. medaus
3-4 v.š. sojos padažo
1 v.š. obuolių acto (galima keisti citrinos sultimis)
1 v.š. saldžiųjų čili padažo (nebūtina, jei nemėgstate aštriai)
Gaminame
* Makaronus išverdame. Užvirusiame vandenyje kelias minutes paverdame šparagines pupeles.
* Keptuvėje ant didelės ugnies aliejuje kelias minutes apkepiname šiaudeliais supjaustytas paprikas, morkas, svogūną, žirnelius, šparagines pupeles (kepame viską kartu). Dedame į keptuvę makaronus, pilame pomidorų padažą, gerai išmaišome.
* Užpilame visus likusius sumaišytus padažo ingredientus, ir kepame dar apie minutę.
* Tiekdami pabarstome svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis. Skanaus!