Neriebus ir lengvas citrininis varškės tortas

Nekeptas (bet virtas), lengvas tiek gaminti, tiek valgyti tortukas.

Taip gausis, kad vėl pati save pagirsiu, bet tebūnie – tai nuostabus, lengvas, neriebus tortas, nežinau ką dar apie jį pasakyti, turbūt tik tai, kad džiaugiuosi, jog toks receptas „gimė“ mano galvoje ir norėčiau visus juo pavaišinti.

Trupintų sausainių ir saulėgrąžų pagrindas, citrinų skonio, mėtų aromato varškės kremas apgaubtas baltojo šokolado jogurtiniais putėsiais su avietėmis – toks šis gražuolis. Puošyba – naujausias mados klyksmas, taip pat mano kūrinys.

Asmeninio albumo nuotr.

Pagrindui (18 cm) reikės:

- 160 g sausainių,
- 100 g saulėgrąžų (sūdytos skaniau),
- 50 g sviesto (galite dėti ir daugiau, tuomet tvirčiau sukibs, bet aš norėjau išsisukti su kuo mažiau riebalų – pjaunasi gerai, kol perkeliu į lėkštutę nesutrupa – man to ir pakanka).

Sausainius ir saulėgrąžas sutrupinti smulkintuvu, supilti ištirpintą sviestą, permaišyti, dėti į formos pagrindą, supresuoti ir dėti į šaldytuvą sustingti.

Citrininės varškės kremas su mėtomis:

- 500 g kreminės varškės,
- 1 vnt. citrinų skonio želė pakelis,
- 2 kiaušiniai,
- 20 g miltų,
- 200 g verdančio vandens,
- 10 g želatinos,
- šakelės mėtos ar citrinmėtės (galima ir ekstraktą naudoti).

Mėtas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti atvėsti. Tada kiaušinius išsukti su miltais, supilti mėtinį vandenį, taip pat ir mėtą, sudėti varškę ir ant vidutinės ugnies, nuolat maišant kaitinti, kol užvirs bei šiek tiek sutirštės.

Nukėlus nuo ugnies įmaišyti želė miltelius, maždaug 50 ml vandens ištirpintą želatiną, ir pamaišyti, kol milteliai ištirps. Tada uždengti ir palikti atvėsti. Atvėsus iki kambario temperatūros, supilti ant sausainių pagrindo ir palikti sustingti.

Asmeninio albumo nuotr.

Baltojo šokolado jogurto putėsiai: (20 cm)

- 100 g šokolado,
- 300 g natūralaus jogurto,
- 200 g plakamos grietinėlės,
- 10 g želatinos,
- 50 ml vandens,
- Saujos aviečių.

Želatiną ištirpinti 50 ml vandens, į tą patį indą dėti šokoladą ir ant garų vonelės kaitinti, kol šokoladas ištirps.

Tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą. Galiausiai įmaišyti iki lengvų putų išplaktą grietinėlę. Į didesnę formą, išklotą maistine plėvele, dėti sustingusį tortuką, apdėlioti avietėmis ir užpilti paruoštu šokolado kremu. Vėl palikti sustingti.

Sustingus – atsargiai nulupti plėvelę, turėsit originaliai „paglamžytą“, pagal Violetos lazy technique (tinginių technika) tortą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis