Greitai pagaminami grikių ir varškės kotletukai

Tikriausiai ir jums būna tokių dienų, kai bėgi, leki, kūliais vertiesi, o vis tiek visur vėluoji.

Ryte vyro kavą pagardinau druska (gerai, kad manoji be nieko, cha cha), išlėkiau su skirtingų spalvų kojinėmis (guodžiausi, kad visi žavėsis, kokia aš superstilinga hipsterė), velniai žino kur pamečiau dukrytės čiulptuką (jos „sunkiojo roko“ giesmių klausiausi visą kelią), į vizitą pas gydytoją atvažiavau ne tuo laiku, o su drauge tiesiog užmiršau susitikti, nes tuo metu laksčiau po prekybos centrus ieškodama dovanos anytai…

Vakare, grįžus į namus, norėjosi įsidrėbti lovoje ir, girdint tik ramų savo kvėpavimą, užmigti saldžiam miegeliui. Deja, taip būna tik pasakose, o ne supermamų kasdienybėje. Kur buvus, kur nebuvus, šeimyna pradėjo ratais suktis aplink šaldytuvą, lyg patys aktyviausi protestuotojai kartodami: „Valgyt, valgyt, norim valgyt!“. Miegai greitai išsibėgiojo. Tai buvo vienas tų kartų, kai galvojau, kaip čia greičiau pamaitinti savo alkaną šaiką. Gerai, kad prisiminiau kotletukų receptą, apie kurį neseniai pasakojo Indrė.

REIKĖS:

1 kiaušinio;
2 stiklinių virtų grikių;
galiuko poro;
150 g varškės;
1 jaunos cukinijos;
3 v. š. kukurūzų krakmolo.

GAMINIMAS:

* Kiaušinį išplak su mėgstamais prieskoniais, druska, sudėk grikius, krakmolą, griežinėliais pjaustytą porą, tarkuotą cukiniją, varškę ir viską išmaišyk.

* Iš masės formuok kotletukus, dėk ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

* Šie kotletukai tinka tiek su jogurtu, tiek su mėgstamu šiltu padažu, pavyzdžiui, pievagrybių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis