Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas. Tik sūrio glaistas labai saldus. Man gardu, bet kas nemėgsta ypatingai saldžiai – nedėkite tiek daug cukraus pudros. Aš asmeniškai nieko nekeisčiau.

Asmeninio albumo nuotr.

Reikės:

2 puodelių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. malto cinamono;
1/2 a.š. druskos;
3/4 puodelių augalinio aliejaus;
1/4 puodelio klevų sirupo;
1 ir 1/4 puodelio cukraus;
4 didelių kiaušinių;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
1/2 puodelio kapotų graikinių riešutų;
3 puodelių smulkiai sutarkuotų morkų.

Glaistui:

115g kreminio sūrio;
1/4 puodelio minkšto sviesto;
2 puodelių cukraus pudros;
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Gaminimas:

*Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. 26cm skersmens formelę išklojame kepimo popieriumi.

*Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.

*Kitame dubenyje suplakame aliejų su cukrumi ir klevų sirupu. Po vieną įsukame kiaušinius, vėliau vanilės ekstraktą. Į šlapią masę įmaišome miltų mišinį. Sudedame tarkuotas morkas ir riešutus.

*Tešlą supilame į kepimo formą. Kepame apie valandą, iki tol, kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivels tešla.

*Glaistui skirtus produktus sudedame į vieną dubenėlį ir gerai išmaišome. Kol pyragas vėsta, galime pastatyti į šaldytuvą. Aptepame pyragą tik atšalusį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis

Prisijunkite!

Prisijungę vartotojai gali:

  • dalyvauti konkursuose
  • skaityti straipsnius vėliau
  • gauti naujienų prenumeratą

Neturite paskyros?