Bananų ir dribsnių blynai

Reikės: 300 ml avižinių dribsnių, 800 ml natūralaus jogurto, 400 ml miltų, 1 šaukštelio sodos, 2 kiaušinių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštelių medaus, 4 didelių prinokusių bananų, aliejaus kepti.

Sumaišykite dribsnius su jogurtu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. Miltus sumaišykite su soda ir suberkite į jogurto mišinį. Aliejų išplakite su kiaušiniais, supilkite į tešlą, suberkite cukrų ir gerai išsukite. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytus bananus. Į keptuvę įpylę aliejaus vidutinėje temperatūroje kepkite sklindžius.

Patarimas. Paruoštą blynų tešlą visuomet reikia palikti mažiausiai valandą pastovėti. Jei kepate daug blynų, kad jie neatvėstų, orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi, laikykite ją orkaitėje ir dėkite blynus vienu sluoksniu, tada užklokite popieriumi ir dėkite kitą sluoksnį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis