Balandėliai su batatų ir bulvių koše

Reikės:

400 g maltos mėsos,
200 g baltagūžių kopūstų,
100 g baltųjų ryžių,
100 g 12 proc. riebumo grietinėlės,
pakelio „Maggi Idea...balandėliams kitaip“.

Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Ryžius sudėkite į tą patį indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po 10 min vandens likutį nupilkite, kad ryžiai ir kopūstas būtų sausi. Maltą mėsą sumaišykite su kopūstais ir ryžiais, įdėkite druskos, pipirų ir suformuokite 8 balandėlius. Balandėlius apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje ir sudėkite į puodą ar gilią keptuvę.
Pakelio turinį sumaišykite su 600 ml vandens ir 100 ml 12 proc. grietinėlės. Mišinį užpilkite ant balandėlių, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 min.

Bulvių košė su batatais
Batatus (saldžiąsias bulves) galite pakeisti morkomis. Tuomet košė įgaus švelnų rusvą atspalvį.

Reikės:
6 bulvių,
3 vidutinio dydžio batatų,
200 ml pieno;
0,5 šaukštelio druskos;
50 g sviesto.

Nulupkite bulves ir batatus. Virkite, kol suminkštės, tada sutrinkite. Supilkite karštą pieną, pagardinkite druska. Košę išplakite iki purumo, įdėkite gabaliuką sviesto, jei reikia, įberkite druskos. Sudėkite į dubenis, padarykite duobutę, į ją įdėkite sviesto ir patiekite su balandėliais.

Naujiena!

Balandėliai – skanu, greita ir... originalu
“Maggi” griauna visus mitus, kuriuos buvome susikūrę apie balandėlius. Manote, kad juos paruošti trunka apie dvi valandas? Mitas! Su „Maggi Idea... balandėliams kitaip“ jų paruošimas netruks nė valandos! Manote, kad balandėliai turi būti susukti į kopūsto lapą? Mitas! Išoriškai jie gali būti panašūs į maltinius, išsaugodami įprastą skonį. Tokius balandėlius lengvai įsiūlysite net vaikams, kurie paprastai nemėgsta virtų kopūstų lapų.
Vos valanda – ir ant jūsų stalo garuoja skanūs ir originalūs pietūs.


Atsakykite į klausimus ir laimėkite puikių "Maggi" prizų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis