Karalienės Viktorijos vertas pyragas

Kalėdinį pyragą su migdolais, džiovintomis vyšniomis, figomis ir abrikosais Kauno restoranas “Sadutė” pradėjo ruošti praūžus jauno vyno šventei. Mat pagal Viktorijos laikų Anglijos tradicijas jis kelioms savaitėms buvo padėtas saugiai bręsti, karts nuo karto palaistant brendžiu ir portu.

 

Šį burnoje tirpstantį ir nepaprastai gardžiai kvepiantį pyragą šv. Kalėdų proga galite pasiūlyti namiškiams ir svečiams.

 

Ingridientai: 1kg įvairių džiovintų vaisių (vyšnių, figų, abrikosų, datulių)

100 g migdolų

apelsinų ir citrinų žievelės

apelsinų ir citrinų sultys

 

Tešlai: 200 g sviesto

200 g rudojo cukraus

4 kiaušiniai

2 stiklinės miltų

arbatinis šaukštelis cinamono

pusė šaukštelio kepimo miltelių

 

Gaminimo eiga: džiovinti vaisiai supjaustomi, apelsino bei citrinos žievelės sutarkuojamos, užpilama sulčių, sudedami migdolo riešutai. Ši masė užplikoma karštu vandeniu.

Tuo tarpu gaminama tešla - ištirpinamas sviestas, jis sumaišomas su cukrumi, kiaušiniais, miltais, cinamonu bei kepimo milteliais. Tada sudedami nusausinti vaisiai ir vėl viskas išmaišoma.

Pyragas kepamas 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje.

 

Vėliau vyksta ypatingas procesas. Pyragas brandinamas - laikomas šaldytuve uždengus plėvele. Jis laistomas kas keletą dienų brendžiu, portu, juodųjų serbentų, gervuogių trauktinėmis. Šią procedūrą galima kartoti kelis kartus.

 

Kuo užsigerti?

Vynas, derantis prie tikro Kalėdinio pyrago, turėtų būti natūraliai saldus arba pastiprintas, kad turėtų ne tik saldumą, klampumą, bet ir natūralios rūgšties. Rekomenduotinas raudonasis vynas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis