Putpelė su bulvių koše

Reikės 2 putpelių.

Marinatui paruošti:

5 rūšių pipirų mišinio,

1/3 citrinos sulčių,

1 šaukštelio medaus,

1 skiltelės česnakų,

alyvuogių aliejaus,

cinamono, muskatų, druskos.

Nedideliame dubenėlyje išspauskite citrinos sultis, įdėkite šaukštelį medaus, įpilkite truputį aliejaus, suberkite smulkiai sukapotą česnakų skiltelę, žiupsnelį druskos ir pipirų mišinio, įtarkuokite muskatų ir nemalto cinamono. Galite naudoti ir maltą – tada reikės po 1/3 šaukštelio cinamono ir muskatų. Marinato turi užtekti dviem putpelėms. Jas marinuokite apie valandą ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20minučių. Šis kalėdinis marinatas puikiai tiks ir keptai ančiai, ir žąsiai, tik šiuos paukščius reikės ilgiau kepti. Prie putpelių pagaminkite šviežių daržovių salotų, ypač tiks su greipfrutais. Salotų užpilą galite paruošti iš šviežiai spaustų greipfrutų sulčių – per pusę sumaišykite su aliejumi ir trupučiu medaus.

Košei pagaminti reikės:

1 kg bulvių,

0,5 l pieno,

20 g sviesto,

½ svogūno ,

džiovintų lapinių česnakų.

Nuluptas bulves išvirkite, nusunkite, supilkite pieną, įdėkite sviestą, pusę nedidelio smulkiai sukapoto svogūno ir skoniui pagyvinti įmeskite žiupsnį džiovintų lapinių česnakų. Bulves sudėkite į pieną ir užvirkite. Kad košė būtų puresnė, sutrinkite ją elektriniu plakikliu. Patiekalas atrodys iškilmingiau, jei bulvių košės kauburėlius apkepsite orkaitėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis