Po savaitgalio kepsnių ant žarijų norisi kažko lengvesnio? Be mėsos? Siūlome pasigaminti šį daugiaryžį.
Reikės:
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
100 g sviesto,
250 g ryžių,
350 g pievagrybių (nuvalytų ir smulkiai supjaustytų),
2 svogūnų,
2 lauro lapelių,
2 česnako skiltelių,
1 šaukštelis rozmarino lapelių,
pluoštelio petražolių arba čiobrelio lapelių,
žiupsnelio aitriosios paprikos,
stiklinės baltojo vyno,
0,5 l vištienos sultinio,
100 ml neriebios grietinėlės,
80 g sutarkuoto kietojo sūrio,
žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
* Prikaistuvyje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite aliejų ir suberkite pievagrybius. Kepinkite apie 10-12 min. ir nukelkite nuo viryklės.
* Svogūnus ir česnakus nulupkite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Į keptuvėje įkaitintą likusį sviestą iš pradžių suberkite svogūnus, kepinkite apie 10 min., tada - česnakus. Kepinkite, kol suminkštės.
* Į keptuvę suberkite aitriąją papriką, rozmariną ir lauro lapelius. Pamaišykite. Tada suberkite ryžius. Kaitinkite, kol ryžiai pasidarys permatomi. Po truputį, maišant, į keptuvę pilkite vyną ir sultinį. Maišykite ir kepinkite, kol ryžiai sugers skystį ir ims truputį skrusti. Suberkite druską, išmaišykite.
* Nukelkite keptuvę nuo viryklės, įmaišykite grietinėlę, tada pievagrybius.
* Užberkite kietąjį sūrį ir petražolių arba čiobrelių lapeli7.