Po savaitgalio kepsnių – daugiaryžis su pievagrybiais

Po savaitgalio kepsnių ant žarijų norisi kažko lengvesnio? Be mėsos? Siūlome pasigaminti šį daugiaryžį.

 

Reikės:

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,

100 g sviesto, 

250 g ryžių,

350 g pievagrybių (nuvalytų ir smulkiai supjaustytų),

2 svogūnų,

2 lauro lapelių,

2 česnako skiltelių,

1 šaukštelis rozmarino lapelių,

pluoštelio petražolių arba čiobrelio lapelių,

žiupsnelio aitriosios paprikos,

stiklinės baltojo vyno,

0,5 l vištienos sultinio,

100 ml neriebios grietinėlės,

80 g sutarkuoto kietojo sūrio,

žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti

* Prikaistuvyje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite aliejų ir suberkite pievagrybius. Kepinkite apie 10-12 min. ir nukelkite nuo viryklės.

* Svogūnus ir česnakus nulupkite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Į keptuvėje įkaitintą likusį sviestą iš pradžių suberkite svogūnus, kepinkite apie 10 min., tada - česnakus. Kepinkite, kol suminkštės.   

* Į keptuvę suberkite aitriąją papriką, rozmariną ir lauro lapelius. Pamaišykite. Tada suberkite ryžius. Kaitinkite, kol ryžiai pasidarys permatomi. Po truputį, maišant, į keptuvę pilkite vyną ir sultinį. Maišykite ir kepinkite, kol ryžiai sugers skystį ir ims truputį skrusti. Suberkite druską, išmaišykite.

* Nukelkite keptuvę nuo viryklės, įmaišykite grietinėlę, tada pievagrybius.

* Užberkite kietąjį sūrį ir petražolių arba čiobrelių lapeli7.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis