Marinatai baltai ir raudonai mėsai

Marinatai mėsą minkština, suteikia jai skonį ir aromatą. Išbandę marinato receptą, tobulinkite jį pagal savo skonį – patikusių komponentų kiekį padidinkite arba palikite, koks yra, o nepatikusių komponentų nebedėkite arba pakeiskite juos kitais.

Konsultavo BĮ UAB „Lay Baltija“ technologė-konsultantė Rita Barauskienė

Jei marinatas iš prieskonių, aliejus ir druskos, 1 kg mėsos jo pakaks 2-3 šaukštų. Jei marinatas skystas (pavyzdžiui, iš sulčių), jo reikės 200-300 ml.

Švelnus marinatas kiaulienai su obuolių sultimis

 

Reikės:

1 kg gabaliukais supjaustytos kiaulienos (sprandinės arba išpjovos),

500 ml obuolių sulčių (geriau natūralių),

vienos citrinos,

valgomojo šaukšto medaus,

druskos pagal skonį.

 

Kaip gaminti

* Citriną nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis kartu su žievele.

* Supjaustytas citrinos riekeles sumaigykite ir sumaišykite su obuolių sultimis, medumi bei druska.

* Marinatą užpilkite ant supjaustytų kiaulienos gabaliukų.

  

Marinatas avienai su kadagio uogomis

Reikės:

1 kg gabaliukais supjaustytos avienos,

6 kadagio uogų,

150 ml alyvuogių aliejaus,

4 skiltelių česnako,

3–4 šakelių rozmarino,

3 šakelių čiobrelio,

1–2 valgomųjų šaukštų garstyčių.

Kaip gaminti

* Aliejų ir garstyčias sumaišykite.

* Nuluptas česnako skilteles sukapokite, rozmarinus ir čiobrelius suplėšykite, kadagio uogas sugrūskite ir viską įmaišykite į aliejaus ir garstyčių mišinį.

* Paruoštą marinatą išmaišykite su mėsos gabaliukais ir palikite šaltai marinuotis.

Marinatas veršienai ir jautienai su medumi

Reikės:

1 kg gabaliukais supjaustytos jautienos arba veršienos,

2 valgomųjų šaukštų medaus,

200 ml raudonojo vyno,

100 ml alyvuogių aliejaus,

2 morkų,

poro baltosios dalies,

½ valgomojo šaukšto juodųjų pipirų žirnelių,

½ valgomojo šaukšto džiovintos gelsvės,

poros šakelių rozmarino.

Kaip gaminti

* Morkas nuskuskite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite.

* Porą supjaustykite griežinėliais.

* Pipirus sugrūskite. Rozmariną susmulkinkite.

* Daržoves, pipirus sumaišyti su aliejumi, vynu, medumi bei prieskoninėmis žolelėmis inde, kuriame marinuosite mėsą.

* Sumeskite mėsos gabaliukus į indą su marinatu, išmaišykite ir uždengtą palikite šaltai.

Marinatas paukštienai su apelsinais

Reikės:

1 kg gabaliukais supjaustytos paukštienos,

2 apelsinų sulčių,

1 arbatinio šaukštelio tarkuotos šviežios imbiero šaknies,

150 ml alyvuogių aliejaus,

2–3 raudonųjų svogūnų,

1 arbatinio šaukštelio cinamono,

2–3 valgomųjų šaukštų romo arba brendžio,

susmulkintos šakelės šviežių čiobrelių,

druskos pagal skonį.

Kaip gaminti

* Nuplautus aplesinus nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis į indą, kuriame marinuosite mėsą.

* Svogūnus nulupkite, supjaustykite didesniais griežinėliais, sumeskite į apelsinų sultis.

* Likusius marinato komponentus taip pat sumaišykite su apelsinų sultimis. Sumeskite į jį mėsą, išmaišykite, uždenkite ir palikite šaltai. Prieš kepant ant mėsos užberkite druskos.

Daugiau marinatų receptų:

Kaip skaniai iškepti šašlykus? Marinato receptas kiaulienai

Šonkauliukų mėgėjams

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis