Mielinės riestės su aguonomis

Mieliniai kepiniai skaniausi vos iškepti. Ir visai nesunku pasigaminti mielinės tešlos. Užtat kaip smagu formuoti iš jos kepinius.

Reikės:

1 kiaušinio,

300 ml pieno,

400 g miltų,

1 valgomojo šaukšto cukraus,

2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus,

60 g sviesto,

35-40 g mielių.

Aptepui reikės:

kiaušinio trynio,

3 šaukštų pieno,

2 šaukštų aguonų.

Kaip gaminti

* Miltus sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

* Dubenyje ištirpinkite sviestą, supilkite į jį pieną. Į drungną mišinį palengva įmaišykite mieles.

* Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir suminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešlą uždenkite rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite šiltai, kad pakiltų.
* Pakilusią tešlą truputį paminkykite, padalinkite į keturias dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po stačiakampį. Supjaustykite jį vienodo pločio (maždaug 3 cm) juostomis. Imkite po dvi juostas ir suvykite jas į virvelę. Galus sujunkite, kad gautųsi žiedas. Padėkite jį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite 20 minučių šiltai, kad pakiltų.

* Pakilusias riestes aptepkite pieno ir kiaušinio plakiniu, užberkite aguonų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15–20 min.

Daugiau kepinių raceptų:

Vengriškas aguonų štrudelis

Migdolinis desertas pagal virtuvės šefę A.Gečienę

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis