Naujo derliaus bulves gerai nuplaukite, patepkite aliejumi ir kepkite orkaitėje arba folijoje ant žarijų. Prie tokių bulvių skanu viskas – ir mėsa, ir žuvys, ir daržovės.
Reikės:
4-5 naujo derliaus bulvių,
šaukšto aliejaus,
200 g konservuoto tuno,
šviežių žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, krapų, salotų),
1 saldžiosios paprikos,
2-3 šaukštų konservuotų kukurūzų,
šviežiai maltų pipirų,
šaukštelio citrinų sulčių.
Kaip gaminti
* Bulves gerai nušveiskite šepetėliu, patepkite aliejumi, sudėkite į folijos gabaliukus, užsukite folijos kraštus ir sudėkite į skardą orkaitėje arba ant žarijų. Kepkite apie 20-25 min.
* Papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
* Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite.
* Iškeptas bulves ištraukite iš orkaitės. Kiekvieną bulvę šiek tiek įpjaukite arba išskobkite, ant viršaus dėkite po šaukštą tuno, užberkite paprikos, konservuotų kukurūzų ir žalumynų. Užberkite pipirų, pašlakstykite citrinų sulčių.
Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų:
Kuskusas su šviežiomis ir konservuotomis daržovėmis
Šalta ir gaivi šviežių agurkų sriuba