Kulinarinė pamoka: kaip kepti įdarytus pomidorus

Įdarų pomidorams yra įvairių. Kepimo būdų – taip pat. Juos galima kepti ne tik orkaitėje, bet netgi ant žarijų. Būtent kietesni – atvežtiniai pomidorai tinkamesni kepti ant grotelių, nes nuo karščio pernelyg nesuminkštėja. Išbandykite abu pomidorų kepimo būdus. Štai receptai:

 

Ant žarijų kepti pomidorai

Reikės:

10-12 didesnių pomidorų,

300-400 g fetos,

pluošto petražolių (arba bazilikų),

80 g sviesto,

10-12 šaukštų maltų džiūvėsėlių,

trupučio aliejaus.

Kaip gaminti

* Sviestą padėkite į šaldiklį.

* Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išskobkite vidų.

* Petražoles smulkiai sukapokite. Pusę jų sumaišykite su feta. Padalinkite šį fetos mišinį į pomidorų puseles. 

* Likusias petražoles suberkite į elektrinė trintuvę su džiūvėsėliais ir sviestu iš šaldiklio. Viską sutrinkite ir užberkite ant fetos pomidoruose.

* Aliejumi patepkite pomidoru sieneles, kad šios kepdamos labai nesutrūkinėtų.

* Kepkite, kol trpiniai ims skrusti. 

Orkaitėje kepti pomidorai

Orkaitėje kepti pomidorai

Reikės:

5-6 pomidorų,

 200 g maltos mėsos,

100 varškės sūrio su kmynais,

trupučio aliejaus,

šaukšto sviesto,

šaukšto majonezo,

mėgstamų prieskonių,

saujelės šviežių bazilikų lapelių.

Kaip gaminti

* Pomidorus nuplaukite, nupjaukite „kepurėles“, išskobkite.

* Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, pakepinkite įkaitintame svieste.

* Maltą mėsą sumaišykite su prieskoniais ir majonezu. Pripildykite išskobtus pomidorus, įspauskite į mėsą po kelis gabaliukus sūrio.

* Pomidorus iš išorės patepkite aliejumi, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Likus kepti 10-15 min. uždėkite „kepurėles“.

* Patiekite su bazilikų lapeliais.

Daugiau kulinarinių pamokų:

Kulinarinė pamoka: prancūziškas desertas

Viena tešla – du skirtingi pyragai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis