Sluoksniuotos tešlos bandelės su vaisiais

Tik kelios minutės – ir karšos bandelės ant jūsų stalo. Iš anksto reikės pasirūpinti šaldyta tešla ir vaisiais. Ypač skanu ryte prie puodelio kavos ar arbatos.

Reikės:

0,5 kg šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos lapeliais,

1-2 obuolių,

1-2 kriaušių,

1-2 nektarinų,

2 šaukštelių miltinio cukraus,

1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Kaip gaminti

* Tešlą ištraukite iš šaldiklio, atplėškite maišelį ir jos lapelius po vieną sudėkite ant  kepimo popieriaus arba ant stalo.

* Vaisius nuplaukite, jei reikia, nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį. Užberkite vanilinį cukrų ir vieną šaukštelį miltinio cukraus, išmaišykite.

* Tešlos lapelius perpjaukite pusiau – turėsite kvadratėlius. Peiliu padarykite po keletą įpjovų šonuose, bet ne per visą kvadratėlį, antraip vaisių sultys bėgs lauk.

* Į kvadratėlių vidurį dėkite po šaukštą vaisių ir sulipdykite kraštines. Kad geriau suliptų, galima jas, taip pat  bandelių viršų patepti kiaušinio plakiniu.

* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol tešla ims pūstis ir rusvėti.

* Iškeptas bandeles pabarstykite miltiniu cukrumi.

Daugiau skanėstų receptų:

Kulinarinė pamoka: prancūziškas desertas

Citrinų likerio želė su keptais ananaso griežinėliais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis