Paprasti bulviniai blynai

Iš naujo derliaus bulvių bulviniai blynai būna šviesūs, minkšti, o kraštuose – traškūs. Kaip paruošti jiems tešlą? Įdomiausia tai, kad vieni juos mėgsta su grietine, spirgučių padažu, kiti – su uogiene. O jūs?

Reikės:

10-12 bulvių,

2 kiaušinių,

2-3 šaukštų kefyro,

druskos,

miltų pagal poreikį,

aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.

* Įmaišykite į bulves kefyrą,  išplaktus kiaušinius, druską.

* Miltų berkite po truputį – žiūrėkite, ar tešla pakankamai tiršta. 

* Kepkite įkaitintame aliejuje, abi puses po 2-3-4 minutes, nelygu blynų storis.

Daugiau blynų receptų:

Savaitgalio meniu: blynai ir... blynai

Blynai iš naujo derliaus bulvių

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis