Iš naujo derliaus bulvių bulviniai blynai būna šviesūs, minkšti, o kraštuose – traškūs. Kaip paruošti jiems tešlą? Įdomiausia tai, kad vieni juos mėgsta su grietine, spirgučių padažu, kiti – su uogiene. O jūs?
Reikės:
10-12 bulvių,
2 kiaušinių,
2-3 šaukštų kefyro,
druskos,
miltų pagal poreikį,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.
* Įmaišykite į bulves kefyrą, išplaktus kiaušinius, druską.
* Miltų berkite po truputį – žiūrėkite, ar tešla pakankamai tiršta.
* Kepkite įkaitintame aliejuje, abi puses po 2-3-4 minutes, nelygu blynų storis.
Daugiau blynų receptų: