Mėsa įdarytos saldžiosios paprikos

Įdarytos daržovės – patiekalas „du viename“: ir mėsa, ir garnyras. Kam kepti kotletą ir paprikas atskirai, jeigu galima kartu ir dar be riebalų?

 

Reikės:

400 g  maltos kiaulienos,

4 -5 saldžiųjų paprikų,

kiaušinio,

saujelės raudonėlių lapelių,

šaukšto kapotų petražolių,

2 morkų,

šviežiai maltų pipirų,

druskos,

šaukšto majonezo,

2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,

trupučio aitriosios paprikos,

2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,

4-5 šaukštų pomidorų padažo,

šaukšto aliejaus.

Kaip gaminti

* Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršų, pašalinkite sėklas.

* Morką nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite.

* Į maltą mėsą įmaišykite raudonėlius, pipirus, aitriąją papriką, druską, džiūvėsėlius, majonezą, sutrakuotas morkas ir kiaušinį. Paprikas šaukštu pripildykite mėsa.

* Patepkite paprikas aliejumi, sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 25-30 min.

* Baigiant kepti ant paprikų uždėkite po šaukštą pomidorų padažo, užberkite sūrio ir dar 2 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

* Patiekite paprikas pabarstytas petražolėmis.

Daugiau daržovių patiekalų receptų:

Raudonųjų kopūstų, svogūnų ir morkų salotos

Orkaitėje keptos bulvės su tunu ir daržovėmis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis