Su lupena keptos ir sūriu įdarytos bulvės

Parprastas, sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Jam pagaminti rinkitės jūsų mėgstamą fermentinį sūrį. Mėlynųjų pelėsių sūris irgi turėtų tikti. Išbandykite.

Reikės:

4-5 bulvių,

šaukšto aliejaus,

150-200 g fermentinio sūrio,

saujelės gražgarsčių,

saujelės karijų (arba graikinių) riešutų,

šviežiai maltų pipirų.

Kaip gaminti

* Bulves gerai nuplaukite, patepkite aliejumi, sudėkite ant popieriaus skardoje ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min.

* Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite.

* Sūrį sutarkuokite.

* Iškeptas bulves ištraukite iš orkaitės, įpjaukite per vidurį. Užberkite sūrio, pasmulkintų riešutų, pipirų ir dar kelioms minutės pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

* Patiekite su gražgarstėmis.

Daugiau patiekalų su bulvėmis ir iš bulvių receptų:

Blynai iš naujo derliaus bulvių

Orkaitėje keptos bulvės su tunu ir daržovėmis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis