Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Druskos šiam nesaldžiam pyragui beveik nereikia – tešlai sūrumo suteikia fermentinis sūris, o pomidoriukai įdaryti sūria feta. Truputį galima įberti nebent į kiaušinių plakinį.

Ruošiant šį pyragą pravers specialus skobimo įrankis arba mažas šaukštelis. Mano keraminio kepimo indo matmenys – 34×24 cm.

 

Reikės:

150 g sviesto (iš šaldytuvo),

200 g varškės,

100 g fermentinio sūrio,

miltų pagal poreikį,

apie 50 mažų nepernokusių pomidoriukų,

apie 120 g fetos,

5 kiaušinių,

5 valgomųjų šaukštų pieno,

žiupsnio čiobrelių lapelių,

šviežiai maltų juodųjų pipirų,

svogūnų sėklų.

Kaip gaminti

* Fermentinį sūrį ir sviestą sutarkuokite dubenyje. Įberkite kelis šaukštus miltų ir išmaišykite. Įmaišykite varškę, įberkite maždaug 2 stiklines miltų ir suminkykite tešlą. Ši turi būti vidutinio minkštumo. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Įdėkite į šaldytuvą – tegu pastovi ten 1 val.

* Pomidoriukus nuplaukite, pusę jų išskobkite, į vidų pridėkite fetos. Neišskobtus patepkite aliejumi, kad kepdami labai nesutrūkinėtų. Sudėkite visus į tešla išlipdytą kepimo indą.

* Kiaušinius išmaišykite su pienu ir maltais juodaisiais pipirais,trupučiu druskos, supilkite tarp pomidorų ant tešlos. Kepkite 200 °C orkaitėje. Po 15 min. karštį sumažinkite iki 180–160 °C ir kepkite, iki iškeps kiaušiniai. Ant iškepto pyrago užberkite čiobrelių lapelių ir svogūnų sėklų. Svogūnų sėklos – retas prieskonis. Jomis labai tinka pagardinti ir šį patiekalą.

Pyragiukai su obuoliais

Reikės:

300 g miltų,

3 šaukštų miltinio cukraus,

žiupsnelio druskos,

175 g sviesto (iš šaldytuvo),

175 g grietinėlės sūrio,

maždaug 3 šaukštų grietinėlės,

2-3 obuolių arba kriaušių,

šaukštelio cinamono,

šaukšto rudojo cukraus,

kiaušinio.

Pyragiukai su obuoliais

Kaip gaminti
* Miltus išsijokite kartu su miltiniu cukrumi į dubenį, įberkite druską, sukratykite grietinėlės sūrį ir smulkiai sukapotą sviestą. Viską sumaišykite, užpilkite grietinėlę ir keliais paspaudimais suminkykite tešlą. Padalinkite ją kelias dalis ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.

* Obuolius nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite kubeliais arba plonomis skiltelėmis.

* Tešlą iškočiokite, supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais. Ant tos kvadratėlio pusės, kuri bus viršuje, padarykite įpjovas. O ant apatinės pusės uždėkite obuolio skiltelių, užberkite cinamono ir truputį cukraus. Užlenkite ir šiek tiek prispauskite kraštus.

* Viršų ir sulipdytas kraštines patepkite kiaušinio plakiniu, užberkite rudojo cukraus.

* Kepkite 180-200 orkaitėje, kol ims rusvėti.

Daugiau receptų:

Savaitgalio meniu: marių ešeriai ir avokadų ledai

Savaitgalio meniu: konservuoti agurkai ir aštrūs sparneliai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis