Avienos šonkauliukai su pomidorais ir mocarela

Šie kepsneliai avienos mėgėjams. Kol oras leidžia, ruoškite maistą ant žarijų. Mėsytė su dūmeliu – labai skanu.

 

6 porcijoms reikės:

1 šaukšto alyvuogių aliejaus,

3 šaukštų balzaminio acto,

2 smulkiai kapotų česnako skiltelių,

12 avienos šonkauliukų,

3 didelių griežinėliais supjaustytų pomidorų,

300 g griežinėliais supjaustytos mocarelos,

2 šaukštų bazilikų lapelių,

kulinarinio siūlo.

Kaip gaminti

* Sumaišykite aliejų, balzaminį actą, česnakus ir šiuo mišiniu aptepkite šonkauliukus. * Ant šešių uždėkite po sluoksnį pomidorų, mocarelos ir bazilikų lapelių, ant viršaus – po kitą šonkauliuką.

* Kiekvieną tokį „sumuštinį“ apriškite siūlu, kad būtų patogiau vartyti. Sudėkite ant keptuvo vidurio virš žarijų ir kepkite, iki mėsa apskrus, o sūris ims lydytis. Tada pastumkite šonkauliukus į keptuvo šonus, kad gautų mažiau kaitros, ir kepinkite dar apie 20 min.

* Patiekite su ant žarijų keptomis įvairiomis daržovėmis.

Daugiau ant žarijų ruoštų patiekalų receptų:

Aromatingi kepti moliuskai

Jautiena su krienais, žalumynais ir paprikomis

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis