Šie kepsneliai avienos mėgėjams. Kol oras leidžia, ruoškite maistą ant žarijų. Mėsytė su dūmeliu – labai skanu.
6 porcijoms reikės:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų balzaminio acto,
2 smulkiai kapotų česnako skiltelių,
12 avienos šonkauliukų,
3 didelių griežinėliais supjaustytų pomidorų,
300 g griežinėliais supjaustytos mocarelos,
2 šaukštų bazilikų lapelių,
kulinarinio siūlo.
Kaip gaminti
* Sumaišykite aliejų, balzaminį actą, česnakus ir šiuo mišiniu aptepkite šonkauliukus. * Ant šešių uždėkite po sluoksnį pomidorų, mocarelos ir bazilikų lapelių, ant viršaus – po kitą šonkauliuką.
* Kiekvieną tokį „sumuštinį“ apriškite siūlu, kad būtų patogiau vartyti. Sudėkite ant keptuvo vidurio virš žarijų ir kepkite, iki mėsa apskrus, o sūris ims lydytis. Tada pastumkite šonkauliukus į keptuvo šonus, kad gautų mažiau kaitros, ir kepinkite dar apie 20 min.
* Patiekite su ant žarijų keptomis įvairiomis daržovėmis.
Daugiau ant žarijų ruoštų patiekalų receptų: