Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Ką tik iš lysvių į prekybos centrus ir turgelius suvežtos daržovės – dabar pačios skaniausios, jose daugiausia vitaminų. Ruoškite iš jų kuo daugiau patiekalų.

Reikės:

200 g maliūgo minkštimo be žievės ir sėklų,

250 g žiedinio kopūsto,

šaukšto moliūgų sėklų,

alyvuogių aliejaus,

šaukštelio vyno acto,

druskos,

pipirų,

sviesto arba aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą, užberkite druskos, pipirų ir pamaišant kepkite apie 10 min. Baigiant kepti suberkite moliūgų sėklas, kad šiek tiek apskrustų.

* Žiedinius kopūstus padalinkite šakelėmis ir 5-7 minutes virkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.

* Daržoves sudėkite į lėkštę, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, vyno actu.

* Skanu pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, mėlynųjų pelėsiu sūriu.

Daugiau daržovių patiekalų receptų:

Šventiniam savaitgaliui

Paprasti bulviniai blynai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis