Ką tik iš lysvių į prekybos centrus ir turgelius suvežtos daržovės – dabar pačios skaniausios, jose daugiausia vitaminų. Ruoškite iš jų kuo daugiau patiekalų.
Reikės:
200 g maliūgo minkštimo be žievės ir sėklų,
250 g žiedinio kopūsto,
šaukšto moliūgų sėklų,
alyvuogių aliejaus,
šaukštelio vyno acto,
druskos,
pipirų,
sviesto arba aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą, užberkite druskos, pipirų ir pamaišant kepkite apie 10 min. Baigiant kepti suberkite moliūgų sėklas, kad šiek tiek apskrustų.
* Žiedinius kopūstus padalinkite šakelėmis ir 5-7 minutes virkite pasūdytame vandenyje ir nusunkite.
* Daržoves sudėkite į lėkštę, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, vyno actu.
* Skanu pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, mėlynųjų pelėsiu sūriu.
Daugiau daržovių patiekalų receptų: