Plovas įprastai ruošiamas su mėsos gabaliukais. Vegetariškame plove mėsą keičia pakepintos daržovės. Svarbiausia plovą išvirti birų.
Reikės:
110 g ilgagrūdžių ryžių (išbandykite Tai ryžius),
morkos,
svogūno,
skiltelės česnako,
pastarnoko,
mažos cukinijos,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
smulkiai sukapotos petražolės pagal skonį,
100-150 ml daržovių sultinio,
alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
* Visas daržoves nuplaukite, kurias reikia – nuskuskite, ir supjaustykite vienodo dydžio kubeliais ir apie 10 min. troškinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
* Pakepintas daržoves vienodu sluoksniu paskleiskite keptuvėje, užpilkite ant jų ryžius. Užberkite druskos, pipirų, petražoles ir užpilkite sultinį. Uždenkite dangtį, palikdami mažytį tarpelį išeiti garams.
* Karštį sumažinkite iki minimalaus, troškinkite, kol neliks skysčio. Nemaišykite!
Daugiau patiekalų be mėsos receptų:
Makaronai su naminiu pomidorų padažu
Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais