Kulinarinė pamoka: du būdai dešreles paruošti priešpiečiams

Abu receptai – universalūs: patiekalai tinka ir greitai vakarienei namuose, ir priešpiečiams į darbą arba mokyklą. Ir netgi vakarėliui. Prie dešrelių skanu šviežios, virtos arba troškintos daržovės.

Dešrelės kumpio marškinėliuose

Reikės:

10 pieniškų dešrelių,

10 griežinėlių vytinto kumpio,

2 šaukštelių garstyčių,

2-4 šakelių brokolio,

salotų lapų,

pomidorų,

aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Kumpio griežinėlius plonai patepkite garstyčiomis ir užvyniokite ant dešrelių.

* Kepkite keptuvėje ant nesmarkios ugnies, kol ims šiek tiek skrusti. (Galima kepti 200 laipsnių orkaitėje, be riebalų).

* Brokolių šakeles 8-10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje ir išgriebkite nuvarvėti. Tada sudėkite į lėkštes su nuplautais pomidorais, salotų lapais.

* Vakarėliui patiekalą patiekite su dekoratyviniais iešmeliais.

Dešrelės tešlos kailiniuose

Reikės:

0,5 kg mielinės arba bemielės sluoksniuotos tešlos,

200 g dešrelių,

išplakto kiaušinio.

 

Dešrelės tešlos kailiniuose

Kaip gaminti

* Šaldytą tešlą atlaidinkite ir supjaustykite juostelėmis.

* Dešreles supjaustykite kiek ilgesniais gabaliukais nei tešlos juostelių plotis.

* Dešrelių gabaliukus įsukite į tešlos juosteles, palikdami tarpelius sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu.

* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol tešla išsipūs ir ims rusvėti.

Daugiau patiekalų su mėsa receptų:

Makaronai su kumpiu ir sūriu

Mėsa įdarytos saldžiosios paprikos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis