Abu receptai – universalūs: patiekalai tinka ir greitai vakarienei namuose, ir priešpiečiams į darbą arba mokyklą. Ir netgi vakarėliui. Prie dešrelių skanu šviežios, virtos arba troškintos daržovės.
Dešrelės kumpio marškinėliuose
Reikės:
10 pieniškų dešrelių,
10 griežinėlių vytinto kumpio,
2 šaukštelių garstyčių,
2-4 šakelių brokolio,
salotų lapų,
pomidorų,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Kumpio griežinėlius plonai patepkite garstyčiomis ir užvyniokite ant dešrelių.
* Kepkite keptuvėje ant nesmarkios ugnies, kol ims šiek tiek skrusti. (Galima kepti 200 laipsnių orkaitėje, be riebalų).
* Brokolių šakeles 8-10 min. pavirkite pasūdytame vandenyje ir išgriebkite nuvarvėti. Tada sudėkite į lėkštes su nuplautais pomidorais, salotų lapais.
* Vakarėliui patiekalą patiekite su dekoratyviniais iešmeliais.
Dešrelės tešlos kailiniuose
Reikės:
0,5 kg mielinės arba bemielės sluoksniuotos tešlos,
200 g dešrelių,
išplakto kiaušinio.
Kaip gaminti
* Šaldytą tešlą atlaidinkite ir supjaustykite juostelėmis.
* Dešreles supjaustykite kiek ilgesniais gabaliukais nei tešlos juostelių plotis.
* Dešrelių gabaliukus įsukite į tešlos juosteles, palikdami tarpelius sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu.
* Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min., kol tešla išsipūs ir ims rusvėti.
Daugiau patiekalų su mėsa receptų: