Pyragas iš naujo derliaus moliūgų

Iš naujo derliaus moliūgų išsikepkite burnoje tirpstančio pyrago. Net jeigu nemėgstate moliūgo, turite paragauti šio pyrago – desertuose moliūgų skonis visiškai kitoks.


Reikės:

kiaušinio,

150 g skysto medaus,

180 g sviesto,

300 g moliūgo minkštimo (be žievės ir sėklų),

50 g tamsaus rudojo cukraus,

360-400 g miltų,

1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,

arbatinio šaukštelio maltos džiovintos imbiero šaknies,

1/2 šaukštelio kardamono,

½ šaukštelio cinamono.


Užpilui reikės:

100 ml natūralaus jogurto,

2 valgomųjų šauktų miltinio cukraus,

2 valgomųjų šaukštų maskarponės,

šaukštelio citrinos sulčių.

Kaip gaminti

* Moliūgą sutarkuokite (nesmulkiai).

* Kiaušinį išplakite su cukrumi. Kambario temperatūros sviestą išmaišykite su medumi. Įmaišykite išplaktą kiaušinį.

* Suberkite į tešlą sutarkuotą moliūgą, cinamoną, imbierą. Išmaišykite.

* Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.

* Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, supilkite tešlą.

* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min.  

* Visus užpilo komponentus išplakite ir užpilkite ant iškepto, nebekaršto pyrago.

Daugiau skanėstų receptų:

Kulinarinė pamoka: prancūziškas desertas

Pyragas su kremu ir serbentais

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis