Iš naujo derliaus moliūgų išsikepkite burnoje tirpstančio pyrago. Net jeigu nemėgstate moliūgo, turite paragauti šio pyrago – desertuose moliūgų skonis visiškai kitoks.
Reikės:
kiaušinio,
150 g skysto medaus,
180 g sviesto,
300 g moliūgo minkštimo (be žievės ir sėklų),
50 g tamsaus rudojo cukraus,
360-400 g miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
arbatinio šaukštelio maltos džiovintos imbiero šaknies,
1/2 šaukštelio kardamono,
½ šaukštelio cinamono.
Užpilui reikės:
100 ml natūralaus jogurto,
2 valgomųjų šauktų miltinio cukraus,
2 valgomųjų šaukštų maskarponės,
šaukštelio citrinos sulčių.
Kaip gaminti
* Moliūgą sutarkuokite (nesmulkiai).
* Kiaušinį išplakite su cukrumi. Kambario temperatūros sviestą išmaišykite su medumi. Įmaišykite išplaktą kiaušinį.
* Suberkite į tešlą sutarkuotą moliūgą, cinamoną, imbierą. Išmaišykite.
* Įsijokite miltus ir kepimo miltelius.
* Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi, supilkite tešlą.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min.
* Visus užpilo komponentus išplakite ir užpilkite ant iškepto, nebekaršto pyrago.
Daugiau skanėstų receptų: