Savaitgalio meniu:kepti burokėliai ir pyragaičiai su svarainiais

Iš burokėlių galima ne tik barščius išvirti ar mišrainę supjaustyti. Netgi iškepti juos galima – ilgai to nežinojau. Tiesiog anksčiau nešovė į galvą tokia mintis, ir tiek. Namuose nebuvo tradicijos burokėlius kepti. Bet kaip gerai, kad vieną kartą tai išbandžiau.

 

Kai išgirdau apie keptus burokėlius, neturėjau jokio recepto po ranka.  Prieš eidama prie kompiuterio pagalvojau: o kaip juos kepčiau aš? Gal skanu būtų pavolioti džiūvėsėliuose? Taip iki kompiuterio ir nenuėjau...

 

Reikės:

2-3 nedidelių burokėlių,

kiaušinio,

4-5 šaukštų maltų džiūvėsėlių,

žiupsnio druskos, šviežiai maltų pipirų, aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Burokėlius nuplaukite, išvirkite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

* Išplakite kiaušinį su druska ir maltais pipirais. Pamirkykite plakinyje burokėlių griežinėlius, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite  keptuvėje įkaitintame aliejuje – kiekvieną pusę po 2-3 minutes.

Pyragaičiai su svarainiais

Rudenį svarainių parsinešu į namus ir supilu į dubenį – kad kvepėtų namai. Jų kvapas nepaprastai malonus. Ir kepiniai su jais labai kvapnūs, su gaivia rūgštele.

 

Svarainių uogienei reikės:

8-10 svarainių,

stiklinės cukraus.

Krepšeliui reikės:

150 g atšaldyto sviesto,

220 g miltų,

1- 2 valgomųjų šaukštų cukraus,

3-4 valgomųjų šaukštų šalto vandens,

žiupsnio druskos,

trupučio kepimo miltelių.

Įdarui reikės:

200 ml natūralaus jogurto,

150 g maskarponės,

2-3 valgomųjų šaukštų miltinio cukraus,

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus.

saujelės šilauogių.

Pyragaičiai su svarainiais ir šilauogėmis

Kaip gaminti

* Svarainius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, išimkite sėklas. Skilteles suberkite į puodą ir užpilkite cukrumi. Pamaišykite ir palikite per naktį. Tada svarainius virkite ant silpnos ugnies (jei per mažai skysčio, įpilkite truputį vandens), kol skiltelės taps skaidrios. Išvirtą uogienę palikite atvėsti.

* Sviestą pasmulkinkite peiliu ir sudėkite į elektrinį smulkintuvą kartu su cukrumi, druska, miltais ir kepimo milteliais. Susmulkinkite iki trupinių masės. Ją suberkite į dubenį, įpilkite šalto vandens, suminkykite tešlą ir padėkite valandai arba dviem į šaldytuvą.

* Kai išimsite iš šaldytuvo, tešla išlipdykite kepimo skardutes (geriausios – išimamu dugnu). Pašaukite į 180 C orkaitę ir kepkite. Kai pradės rusvėti, ištraukite ir palikite atvėsti.

* Išplakite maskarponę su miltiniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir jogurtu.

* Į iškeptų krepšelių dugną įpilkite po šaukštą svarainių uogienės skysčio. Užpildykite krepšelį maskarponės ir jogurto mase. Ant viršaus sudėkite svarainių skilteles ir šilauoges.

Daugiau receptų:

Savaitgalio meniu: pomidorų pyragas ir pyragiukai su obuoliais

Savaitgalio meniu: žuvis ir šokoladinis pyragas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis