Daržovių troškinys lyg tiršta daržovių sriuba. Jam paruošti pasirinkite mėgstamą sultinį. Pagardinkite žalumynais, prieskoniais.
Reikės:
0,2-0,3 l sultinio (paukštienos, jautienos, daržovių),
0,4 kg moliūgo minkštimo be sėklų ir žievės,
1 svogūno ropelės,
300 ml konservuotų pomidorų be odelių,
žalios saldžiosios paprikos,
2 saliero kotų,
alyvuogių aliejaus kepimui,
druskos, pipirų,
2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, supjaustykite ir pabarstytus druska gerai apkepinkite aliejuje.
* Salierų kotus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
* Papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
* Konservuotus pomidorus šiek tiek susmulkinkite.
* Moliūgą supjaustykite kubeliais, trumpai pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
* Sultinį užvirinkite, suberkite į jį visas daržoves ir troškinkite ant nesmarkios ugnies. Įberkite druskos, pipirų. Kai salierų ir moliūgo gabaliukai suminkštės, puodą nukelkite nuo ugnies. Troškinį padalinkite į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų: