Pikantiškas jautienos ir daržovių troškinys

Daug daržovių ir truputis jautienos. Arba daug daržovių ir daug jautienos. Produktų santykį galima keisti – eksperimentuokite ir atraskite tą variantą, kuris jums skaniausias.

Reikės:

500 g jautienos,

3 šaukštų miltų,

4 mažų svogūnų,

3 morkų,

2 vidutinio dydžio pastarnokų,

2 saliero kotų,

3 bulvių,

2 vidutinio dydžio ropių,

2 skiltelių česnako,

6 pievagrybių,

250 ml tamsaus alaus.

apie 350 ml vandens,

2 šaukštų pomidorų pastos,

2 lauro lapelių,

1 šaukšto sojų padažo,

2 arbatinių šaukštelių „Vusterio“ padažo,

1 arbatinio šaukštelio čiobrelių,

½ šaukštelio džiovinto raudonėlių,

1 šaukšto sukapotų šviežių petražolių,

trupučio aliejaus kepimui.

Kaip gaminti

* Paruoškite daržoves: nuskuskite bulves, morkas, ropes ir pastarnokus, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais.

* Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau.

* Grybus nuvalykite ir susmulkinkite.

* Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite.

* Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pavoliokite juos miltuose, sudėkite į gilią  keptuvę su aliejumi ir 4-5 minutes pakepinkite. Suberkite daržoves bei grybus ir kepinkite dar 5-7 minutes.

* Sumaišykite vandenį, sojų ir „Vusterio“ padažą, alų, pomidorų pastą, suberkite likusius miltus, viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant daržovių ir mėsos. Užberkite čiobrelius, raudonėlį ir lauro lapus.

* Pamaišydami virkite, kol skystis ims kunkuliuoti, tada karštį sumažinkite ir troškinkite dar 10 min. Viryklę išjunkite ir dar 5 min. ant jos palikite uždengtą keptuvę. 

Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų:

Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Ravioliai su moliūgų, varškės ir špinatų įdaru

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis