Daug daržovių ir truputis jautienos. Arba daug daržovių ir daug jautienos. Produktų santykį galima keisti – eksperimentuokite ir atraskite tą variantą, kuris jums skaniausias.
Reikės:
500 g jautienos,
3 šaukštų miltų,
4 mažų svogūnų,
3 morkų,
2 vidutinio dydžio pastarnokų,
2 saliero kotų,
3 bulvių,
2 vidutinio dydžio ropių,
2 skiltelių česnako,
6 pievagrybių,
250 ml tamsaus alaus.
apie 350 ml vandens,
2 šaukštų pomidorų pastos,
2 lauro lapelių,
1 šaukšto sojų padažo,
2 arbatinių šaukštelių „Vusterio“ padažo,
1 arbatinio šaukštelio čiobrelių,
½ šaukštelio džiovinto raudonėlių,
1 šaukšto sukapotų šviežių petražolių,
trupučio aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Paruoškite daržoves: nuskuskite bulves, morkas, ropes ir pastarnokus, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais.
* Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau.
* Grybus nuvalykite ir susmulkinkite.
* Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite.
* Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pavoliokite juos miltuose, sudėkite į gilią keptuvę su aliejumi ir 4-5 minutes pakepinkite. Suberkite daržoves bei grybus ir kepinkite dar 5-7 minutes.
* Sumaišykite vandenį, sojų ir „Vusterio“ padažą, alų, pomidorų pastą, suberkite likusius miltus, viską gerai išmaišykite ir užpilkite ant daržovių ir mėsos. Užberkite čiobrelius, raudonėlį ir lauro lapus.
* Pamaišydami virkite, kol skystis ims kunkuliuoti, tada karštį sumažinkite ir troškinkite dar 10 min. Viryklę išjunkite ir dar 5 min. ant jos palikite uždengtą keptuvę.
Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų: