Burokėlių ir jogurto užtepas

Barščiai, salotos su pupelėmis – įprasti patieklai iš burokėlių. O ką neragauto iš jų  paruošti? Išbandykite burokėlių užtepą su jogurtu.

Paruošite kiek mažiau nei 1 l.

Ruošite 5 min.

Virsite 10 min.

 

Reikės:

500 g virtų, nuluptų ir susmulkintų burokėlių,

400 g skardinė konservuotų ir nusunktų avinžirnių,

240 ml natūralaus jogurto,

2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių,

2 arbatinių šaukštelių maltų kuminų,

1 arbatinio šaukštelio maltos kalendros,

1 sutrinta česnako skiltelė,

pluoštelio žalių kalendros lapelių,

Kaip gaminti

* Visus komponentus, išskyrus žalius kalendrų lapelius suberkite ir supilkite į elektrinę smulkintuvę ir sutrinkite iki tyrės.

* Patiekite pabarstytą žaliais kalendrų lapeliais. Skanu užsitepti ant lavašo arba su pita.

Naudinga žinoti

Lavašą patepkite aliejumi, užberkite aguonų ir 180 laipsnių orkaitėje pakepkite apie 5-10 min. Iškeptą sulaužykite gabaliukais.

Daugiau patiekalų su daržovėmis receptų:

Savaitgalio meniu: kepti burokėliai ir pyragaičiai su svarainiais

Šiltos salotos iš sezoninių daržovių

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis