Aštri daržovių sriuba su malta mėsa

Kai sužvarbus norisi greitai sušilti, virkite sriubos. Ją greitai paruošite, numalšinsite alkį ir dar nebaigus pietauti ar vakarieniausti pajusite malonią šilumą visame kūne.

Reikės:

3 litrų vandens,

200 g maltos mėsos,

3 bulvių,

2 morkų,

saliero koto,

svogūno ropelės,

pluoštelio petražolių,

lauro lapelio,

mažyčio žiupsnelio aitriosios paprikos,

druskos, pipirų pagal skonį,

trupučio aliejaus.

Kaip gaminti

* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

* Maltą mėsą sudėkite į keptuvę ir ant silpnos ugnies kepinkite kartu su svogūnu.

* Bulves, morkas nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

* Saliero kotą nuplaukite ir smulkiais supjaustykite griežinėliais.

* Morkas nuskuskite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su trupučiu aliejaus. Pabarstykite druska ir apkepkite.

* Į puode užvirusį vandenį suberkite bulvių gabaliukus ir su svogūnais pakepintą maltą mėsą. Pavirkite apie 10 min.

* Tada į puodą suberkite supjaustytą salierą, pakepintus morkos gabaliukus. Įmeskite lauro lapelį.

* Ragaukite ir, jeigu reikia, įberkite dar druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Virkite dar apie 5-7 min.

* Išjungus viryklę į puodą suberkite sukapotas petražoles.

Daugiau daržovių patiekalų receptų:

Šventiniam savaitgaliui

Paprasti bulviniai blynai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis