Makaronai su voveraitėmis ir grietinėlės padažu

Jeigu turgelyje ar parduotuvėje dar aptiksite voveraičių, pabandykite jas paruošti su makaronais.

Reikės:

250 g makaronų (spagečių ar tagliatelle)spagečių,

apie 300 g voveraičių,
100-120 g sviesto,
žiupsnelio druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų.

svogūno ropelės,
stiklinės grietinėlės.

Kaip gaminti

* Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.

* Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite.

* Voveraites nuplaukite, jei reikia, susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą. Užberkite druskos ir pamaišant kepinkite ant nesmarkios ugnies apie 10 min.

* Suberkite prie voveraičių svogūnus ir kepkite dar apie 10-15 min. Baigiant kepti užberkite pipirus.

* Supilkite ant voveraičių ir svogūnų grietinėlę, pamaišykite.

* Makaronus padalinkite į lėkštes, užpilkite ant jų voveraites su padažu.

Greitesnis būdas paruošti patiekalą – voveraites pavirti pasūdytame vandenyje 15-20 min., išgriebti ant išvirtų makaronų ir užberti šiek tiek kietojo sūrio, petražolių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis