Pikantiška daržovių sriuba su pomidorais

Daržovių sriuboms tinka įvairiausių daržovių deriniai – šviežių ir konservuotų. Išbandykite šį receptą, o vėliau jį tobulinkite pagal savo skonį.

Reikės:
2 l jautienos sultinio,
400 ml konservuotų pomidorų be odelių,
200 g moliūgo minkštimo be žievės ir sėklų,
2 morkų.
2 bulvių,
2 salierų kotų,
3 šaukštų konservuotų žirnelių,
baziliko,
5-6 juodų pipirų žirnelių,
aliejaus kepimui,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti
* Morkas ir bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
* Moliūgą supjaustykite kubeliais.
* Saliero kotus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
* Susmulkintus morkas, bulves ir moliūgą suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pabarstykite druska ir ant smarkios ugnies apkepkite apie 5-7 min.
* Puode užvirkite sultinį, suberkite ten apkeptas daržoves, sukratykite susmulkintus konservuotus pomidorus, įberkite pipirus, salierus. Pavirkite apie 10-15 min.
* Suberkite žirnelius ir smulkiai sukapotus bazilikus (keletą lapelių atidėkite), pamaišykite ir ragaukite – jeigu dar trūksta druskos ar pipirų, įberkite.
* Sriubą papuoškite bazilikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis