Trinta bulvių ir brokolių sriuba

Pati paprasčiausia trinta sriuba, kuriai tereikia trijų daržovių. Ją dar galima pagardinti šaukšteliu tarkuoto kietojo sūrio arba pakepintos šoninės griežinėliu. Išbandykite šiandien!

Reikės:
0,5 kg brokolių,
5-6 bulvių,
4-5 riekelių batono arba baltos duonos,
100 ml grietinėlės,
krapų arba kitokių žalumynų,
1 svogūno ropelės,
druskos,
4-5 juodųjų pipirų žirnelių.

Kaip gaminti
* Batoną supjaustykite kubeliais ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kol ims skrusti. Tada ištraukite iš orkaitės.
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite į 4 dalis.
* Brokolius išdalinkite žiedynais ir perliekite verdančiu vandeniu.
* Svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau.
* Sudėkite bulves, brokolius ir svogūną į verdantį pasūdytą vandenį, įberkite pipirus ir virkite, kol daržovės suminkštės.
* Daržoves nusunkite. Skysčio, kuriame jos virė, neišpilkite – prireiks.
* Pravėsusias daržoves sutrinkite iki tyrės, supilkite grietinėlę ir tada masę skieskite skysčiu, kuriam virė daržovės, iki norimo skystumo.
* Paruoštą sriubą grąžinkite ant viryklės ir dar pakaitinkite.
* Patiekite karštą, pabarstytą šviežiais krapais bei duonos skrebučiais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis