Virtų bulvių piršteliai su kopūstais

Jei po pietų liko virtų bulvių, paruoškite iš jų pirštelių. Šaltas bulves pirštelių masei sumalkite.

Reikės:
2 kiaušinių,
500 g virtų bulvių,
100 g bulvių krakmolo,
50 g maltų džiūvėsėlių,
žiupsnio druskos,
trupučio tarkuoto muskato,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
aliejaus virimui,
garnyrui – raugintų kopūstų arba marinuotų agurkų.

Kaip gaminti
*Išvirtas dar šiltas bulves sutrinkite, užberkite druską, pipirus, muskatą, įmaišykite išplaktus kiaušinius, krakmolą, džiūvėsėlius. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
* Įkaitinkite aliejų.
* Šlapiais delnais formuokite pirštelius ir įdėkite į verdantį aliejų. Virkite apie 4-5 minutes ir išgriebkite.
* Patiekite su raugintais kopūstais arba grietinės ir sviesto padažu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis