Obuolių pyragas su pudingo įdaru

Daug obuolių įdaro ir mažai tešlos pagrindo – toks obuolių pyragas - daugelio smaližių svajonė. Šis skanėstas pateisins jų lūkesčius, nes jis dar - ir su grietinėlės skonio pudingu.

Tešlai reikės:
240 g sviesto,
2 šaukštų cukraus,
2 kiaušinių,
žiupsnio druskos,
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 stiklinių miltų.

Įdarui reikės:
2-3 obuolių,
pakelio grietinėlės skonio pudingo,
0,5 l šalto pieno,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų razinų,
2 šaukštų migdolų plokštelių.

Kaip gaminti
* Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo.
* Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
* Suminkykite tešlą, ja išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą palaikykite šaldytuve.
* Obuolius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas.
* Paruoškite pudingą, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite iki drungno ir supilkite ant krepšelio, šaukštu išlyginkite.
* Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nudžiovinkite.
* Į pudingą susmeikite obuolių skilteles, užtrupinkite likusią tešlą, razinas ir migdolų plokšteles.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis