Trinta bulvių sriuba su grietinėle

Saliero šaknis, svogūnas ir poras pakeičia bulvių skonį. Kaip? Sužinosite, kai paragausite.

Reikės:
700 g bulvių,
2 svogūnų,
100 g saliero šaknies,
150 g poro baltosios dalies,
šaukšto sviesto,
1 l daržovių sultinio arba nuoviro,
druskos,
pipirų,
grietinėlės pagal skonį,
žalumynų, pavyzdžiui, petražolių, sriubai pagardinti.

Kaip gaminti
* Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad neparuduotų.
* Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite gabaliukais.
* Sviestą įkaitinkite keptuvėje, sudėkite supjaustytas daržoves ir kepinkite 5-7 minutes (jei daugiau sukepinsite daržoves, sriuba bus tamsesnė). Tada kartu su nusunktomis bulvėmis sukratykite į puodą. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite apie 30-40 min.
* Daržoves kiaurasamčiu išgriebkite, sutrinkite ir grąžinkite atgal į sriubą.
* Įberkite druskos, pipirų. Įmaišykite sukapotų žalumynų ir grietinėlę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis