Varškės pyragas su obuoliais

Kažkam šio pyrago receptas bus naujas. O tiems, kas jį kepė su obuoliais, siūlome išbandyti su kriaušėmis.

Reikės:
4 kiaušinių,
1/2 stiklinės cukraus,
½ pakelio vanilinio cukraus,
1 stiklinės manų kruopų,
200 ml neriebios grietinėlės,
600 g pusriebės varškės,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1–2 šaukštelių tarkuotų citrinų žievelių,
3 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
3–4 obuolių,
miltinio cukraus.

Kaip gaminti
* Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje puseles įpjaukite.
* Kiaušinius plakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pabals.
* Į dubenį supilkite manų kruopas, užpilkite grietinėle, išmaišykite ir palikite maždaug 20 min. brinkti.
* Į varškę įmaišykite manų kruopas, kepimo miltelius, tarkuotas citrinų žieveles, kiaušinių plakinį.
* Sviestu ištepkite ir maltais džiūvėsėliais pabarstykite formą. Sukrėskite į ją pyrago masę. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
* Obuolių puseles iškiliosiomis pusėmis į viršų sudėkite ant apkepto pyrago, paspauskite. Kepkite dar apie 20-25 min.
* Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis