Reikės:
1 kg kopūstų
2 morkų,
150 g kietų, rūgščių obuolių,
25 g druskos.
Marinatui reikės:
1 l vandens,
300 ml acto (6 arba 9 proc.),
5 kvapiųjų pipirų,
šaukšto kmynų sėklų,
50–100 g cukraus,
žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
* Kopūstus ir morkas stambiai sutarkuokite.
* Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais šiaudeliais.
* Kopūstus sumaišykite su obuoliais, pabarstykite druska ir palikite 2–3 valandas, kol atsiras sulčių.
* Iš nurodytų komponentų paruoškite marinatą ir jo pripilkite į stiklainius, kad užpildytų ketvirtadalį tūrio. Šaukštu lengvai paspaudžiant sudėkite kopūstus, morkas ir obuolius.
* Stiklainius kaitinkite 90 laipsnių vandenyje: puslitrinius – 20 minučių, litrinius – 25 minutes.