Savaitgalio meniu: varškės skanėstas ir kiauliena su daržovėmis

Varškės skanėstą galima kepti viename dideliame inde. Bet kai jis iškeptas keliuose mažuose – patogiau įdėti priešpiečiams į dėžutę. O kiaulienos troškinį galima paversti jautienos troškiniu – rinkitės, ką labiau mėgstate.

Kiauliena su troškintomis daržovėmis
Reikės:

0,5 kg kiaulienos,
0,4 kg šviežio kopūsto,
2-3 morkų,
4-5 pomidorų,
šaukšto citrinų sulčių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
žiupsnio sutrintų kuminų sėklų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui,
šaukšto sviesto,
saliero koto,
druskos.

Giedrė Barauskienė
Giedrė Barauskienė
Asmeninio archyvo nuotr.
Kaip gaminti
* Mėsą supjaustykite juostelėmis, užpilkite citrinų sultis, alyvuogių aliejų, saldžiąją papriką ir pamaišykite. Padėkite į šaldytuvą porai valandų arba per naktį.
* Morkas nuskuskite ir stambiau sutarkuokite, suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
* Kopūstą smulkiai supjaustykite ir suberkite prie morkų, užberkite druskos ir kepkite pamaišant, iki daržovės suminkštės arba ims truputį skrusti. Baigiant kepti įdėkite sviestą, užberkite kuminus ir pamaišykite.
* Mėsą pabarstykite druska ir kepkite ant nesmarkios ugnies įkaitintame aliejuje apie 15 min.
* Pomidorus panardinkite į verdantį vandenį 1-3 min., nulupkite odelę, supjaustykite ir sumeskite prie kepamos mėsos. Užberkite pipirų, druskos, uždenkite keptuvę ir troškinkite viską dar apie 10 min.
* Saliero kotą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant patiekalo žalią arba trumpai apkeptą keptuvėje su trupučiu sviesto ir druska.

Varškės skanėstai
Reikės:
4 kiaušinių,
180 g varškės,
150 g sviesto,
6-7 šaukštų miltų
5 šaukštų cukraus,
žiupsnio druskos,
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
šaukšto nesaldžios kakavos,
saujelės aviečių,
šaukšto miltinio cukraus.

Žurnalas "Moteris"
Kaip gaminti
* Baltymus išplakite iki putų su dviem šaukštais cukraus ir druska.
* Trynius ištrinkite iki purumo su vienu šaukštu cukraus.
* Kambario temperatūros sviestą plakite su likusiu cukrumi iki purumo.
* Į sviesto masę įmaišykite varškę, tada trynius, kepimo mitelius ir miltus. Pabaigoje – baltymus.
* Truputį tešlos dubenyje palikite, o kitą supilkite į kepimo skardutes.
*Į likusią tešlą įmaišykite kakavą. Padalinkite ją ant tešlos skardutėse ir šiek tiek pamaišykite šakute.
* Kepkite orkaitėje 15 min. 200 laipsnių temperatūroje, vėliau karštį sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar apie 20 min.
* Iškeptus skanėstus išimkite iš skardučių, pabarstykite miltiniu cukrumi, dekoruokite avietėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis