Sveikesniems pusryčiams - traškūs dribsniai ir naminis jogurtas

Kas pusryčiams? Žinoma, kava, arbata, kakava. Gal dar sumuštiniai. Paprastai pusryčiaujame skubant, nes pamiegoti norime kuo ilgiau, o vėluoti į pamokas, darbą – nevalia. Bet jeigu atsikeltumėte anksčiau ar pasiruoštumėte iš vakaro? Diena prasidės puikiai!

Naminis jogurtas
(2 porcijos)
Reikės: 500 ml pieno, 50 ml natūralaus jogurto be priedų.

Kaip gaminti. Pieną užvirkite nuolat maišydami, kad neprisviltų. Pavirkite apie 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Nuolat maišydami atvėsinkite iki 45 °C temperatūros. Keletą šaukštų atvėsinto pieno įpilkite į jogurtą, gerai išmaišykite ir supilkite į likusį pieną. Jį vėl gerai išmaišykite, supilkite į stiklinę formą, uždenkite folija ir palikite bent 6 valandas (o geriausia – pernakt) kambario temperatūroje. Skanu su traškiais dribsniais ar šviežiomis uogomis.

Traškūs dribsniai (granola) su spanguolėmis ir migdolais
(2 porcijos)
Reikės: 200 g avižų, 50–80 g medaus, 50 ml kokosų aliejaus, 50 ml vandens, saujos migdolų drožlių, saujos džiovintų spanguolių.

"Mano namai"
Kaip gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kokosų aliejų, vandenį ir medų sudėkite į puodą ir maišykite kaitindami ant nedidelės ugnies iki vientisos masės. Tuomet suberkite avižas, migdolų drožles ir džiovintas spanguoles (galima rinktis kitokius riešutus ir uogas ar džiovintus vaisius). Gerai išmaišykite, masę išsklaidykite skardoje ir kepkite orkaitėje 30–35 minučių (pamaišykite kas 10 min.) Ištraukę iš orkaitės palikite atvėsti. Skanu su jogurtu, pienu ar sultimis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis