Naminis jogurtas
(2 porcijos)
Reikės: 500 ml pieno, 50 ml natūralaus jogurto be priedų.
Kaip gaminti. Pieną užvirkite nuolat maišydami, kad neprisviltų. Pavirkite apie 5 minutes ir nukelkite nuo ugnies. Nuolat maišydami atvėsinkite iki 45 °C temperatūros. Keletą šaukštų atvėsinto pieno įpilkite į jogurtą, gerai išmaišykite ir supilkite į likusį pieną. Jį vėl gerai išmaišykite, supilkite į stiklinę formą, uždenkite folija ir palikite bent 6 valandas (o geriausia – pernakt) kambario temperatūroje. Skanu su traškiais dribsniais ar šviežiomis uogomis.
Traškūs dribsniai (granola) su spanguolėmis ir migdolais
(2 porcijos)
Reikės: 200 g avižų, 50–80 g medaus, 50 ml kokosų aliejaus, 50 ml vandens, saujos migdolų drožlių, saujos džiovintų spanguolių.