Kulinarinė pamoka: obuolių pyragas su karameliniu padažu

Skanaus, net burnoje tirpstančio pyrago receptas.

Pirmas variantas
Reikės:

425 g miltų,
125 g šalto sviesto,
70 ml natūralaus jogurto,
3 šaukštelių cukraus,
žiupsnio druskos,
4-5 obuolių,
stiklinės karamelinio padažo.

Kaip gaminti
* Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą. Padalinkite ją į du gabaliukus ir padėkite į šaldytuvą.
* Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite griežinėliais.
* Iš tešlos iškočiokite du apskritimus. Jų viduryje sudėkite ratu obuolių griežinėlius, kelis padėkite į viduriuką.
* Užlankstykite kraštus ir užpilkite ant obuolių karamelinį padažą.
* Kepinius pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 min.

Karamelinis padažas
Jo galima pasigaminti namuose arba įsigyti prerkybos centruose.

Reikės:
140 ml grietinėlės,
50 g sviesto,
250 g cukraus,
4 šaukštų vandens.

Kaip gaminti
* Į storu dugnu puodą arba keptuvę suberkite cukrų, supilkite vandenį ir maišydami kaitinkite ant nesmarkiops ugnies, iki cukrus ištirps.
* Tada karštį padidinkite ir kaitinkite apie 5-6 min., sirupas ims burbuliuoti.Nuolat maišykite.
* Nukelkite indą nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir sviestą. Dar keletą minučių pakaitinkite ant nesmarkios ugnies, tada viryklę išjunkite ir palikite padažą atvėsti.

Shutterstock nuotr.
P.S. Tinkamiausi pyragui kieti ir saldesni obuoliai, nes jie kepami taip nesukrinta, išlaiko formą.

Antras variantas
Kitas būdas paruošti šį pyragą – kepti inde (geriau išimamu dugnu). Visų komponentų reikės tiek pat ir tų pačių. Tik iškočiotą tešlą reikės įkloti į indą, o toliau viskas kaip ruošiant šį pyragą pagal pirmą variantą. Galima kepti vieną didelį pyragą arba kelis mažesnius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis