Pirmas variantas
Reikės:
425 g miltų,
125 g šalto sviesto,
70 ml natūralaus jogurto,
3 šaukštelių cukraus,
žiupsnio druskos,
4-5 obuolių,
stiklinės karamelinio padažo.
Kaip gaminti
* Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą. Padalinkite ją į du gabaliukus ir padėkite į šaldytuvą.
* Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite griežinėliais.
* Iš tešlos iškočiokite du apskritimus. Jų viduryje sudėkite ratu obuolių griežinėlius, kelis padėkite į viduriuką.
* Užlankstykite kraštus ir užpilkite ant obuolių karamelinį padažą.
* Kepinius pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 35 min.
Karamelinis padažas
Jo galima pasigaminti namuose arba įsigyti prerkybos centruose.
Reikės:
140 ml grietinėlės,
50 g sviesto,
250 g cukraus,
4 šaukštų vandens.
Kaip gaminti
* Į storu dugnu puodą arba keptuvę suberkite cukrų, supilkite vandenį ir maišydami kaitinkite ant nesmarkiops ugnies, iki cukrus ištirps.
* Tada karštį padidinkite ir kaitinkite apie 5-6 min., sirupas ims burbuliuoti.Nuolat maišykite.
* Nukelkite indą nuo ugnies, įmaišykite grietinėlę ir sviestą. Dar keletą minučių pakaitinkite ant nesmarkios ugnies, tada viryklę išjunkite ir palikite padažą atvėsti.
Antras variantas
Kitas būdas paruošti šį pyragą – kepti inde (geriau išimamu dugnu). Visų komponentų reikės tiek pat ir tų pačių. Tik iškočiotą tešlą reikės įkloti į indą, o toliau viskas kaip ruošiant šį pyragą pagal pirmą variantą. Galima kepti vieną didelį pyragą arba kelis mažesnius.