Lietiniai su špinatais ir varške

Kai norisi nesaldžių blynų, pavyzdžiui, plonų lietinių, tereikia kokio įdomesnio įdaro recepto. Mes siūlome špinatų su varške.

Tešlai:
3 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
375 ml pieno,
žiupsnio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
225 g miltų,
4 šaukštų aliejaus.

Įdarui:
200 g pusriebės varškės,
30 g sviesto,
druskos,
muskato riešuto,
2 šaukštų kedrinių pinijų arba saulėgrąžų,
200 g špinatų,
pluoštelio krapų,
citrinos sulčių.

Kaip gaminti
* Kiaušinius, trynius, pieną išmaišykite su trupučiu druskos, pipirų. Po truputį įmaišykite išsijotus miltus. Tešlą palikti 15 minučių brinkti.
* Nuplautus špinatus 4–5 minutes kepinkite svieste. Pabarstykite druska, pipirais, muskatu, pašlakstykite citrinos sultimis, užberkite susmulkintų krapų, suberkite varškę ir išmaišykite.
* Iš tešlos iškepkite lietinius (kiekvieną – su puse šaukšto aliejaus).
* Į kiekvieną lietinį įdėkite įdaro, tolygiai paskleiskite šaukštu. Lietinį perlenkite ir skanaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis