Trinta pomidorų sriuba su grietinėle

Daržovių sriubą skanu pagardinti ne tik grietinėle, bet ir kepinto kumpio gabaliukais, sukapotais žalumynais arba tarkuotu kietuoju sūriu.

Reikės:
15 vidutinio dydžio pomidorų,
500 ml daržovių sultinio,
100 ml pomidorų pastos,
2 raudonųjų svogūnų,
2 skiltelių česnako,
2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
½ arbatinio šaukštelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus,
trupučio aitriosios paprikos,
100 ml grietinėlės.

Kaip gaminti
* Pomidorus nuplaukite, 1-2 min. pamerkite į karštą vandenį, išgriebkite ir nulupkite odeles. Minkštimą susmulkinkite.
* Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir labai smulkiai sukapokite.
* Puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, uždenkite ir troškinkite 5 min. Tada suberkite česnakus ir troškinkite dar minutę.
* Į puodą sumeskite susmulkintus pomidorus, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Tada supilkite pomidorų tyrę, suberkite cukrų, aitriąją papriką. Išmaišykite ir uždenkite. Virkite apie 25 min.
* Nukelkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite viską smulkintuvu.
* Į puodą su pomidorais supilkite daržovių nuovirą, užvirinkite ir dar kaitinkite apie 5 min.
* Sriubą pagardinkite grietinėle.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis