Vištiena su naminiu pomidorų padažu

Paukštiena su grikiais? Kodėl gi ne. Prie jų labai tiks naminis pomidorų padažas, kurį paruošite toje pačioje keptuvė, kur keps paukštiena.

Reikės:
6 vištienos šlaunelių,
6 pomidorų,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
aliejaus kepimui,
šaukšto sviesto,
2 šaukštų balzaminio acto,
druskos,
½ šaukštelio maltos džiovintos saldžiosios paprikos,
trupučio aitriųjų pipirų,
pluoštelio kalendros lapelių,
1,5 stiklinės grikių.

Kaip gaminti
* Pomidorus pamerkite kelioms minutėms į labai karštą vandenį, išgriebkite ir nulupkite nuo jų odeles.
* Mėsos gabaliukus sudėkite keptuvėje į įkaitintą aliejų, užberkite druskos, pipirų ir 10 min. kepkite ant smarkios ugnies, tada karštį sumažinkite iki vidutinio ir kepkite dar apie 15 min. Tada sumeskite smulkiai sukapotas česnako skilteles, pamaišykite, kepkite 5 min. Dabar sumeskite smulkiai sukapotus svogūnus, supilkite balzaminį actą, kepkite 10 min., iki jie taps skaidrūs.
* Išvirkite grikius kai nurodyta ant pakuotės.
* Smulkiai supjaustykite pomidorus ir suberkite į keptuvę, suberklite sald-ąją papriką, kepinkite, kol skystis keptuvėje ims tirštėti, sudėkite sviestą, išmaišykite.
* Berkite į lėkštę grikių, šlauneles, apliekite jas pomidorų padažu iš keptuvės, pabarstykite kalendrų lapeliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis