Lietiniai iš likučių

Jeigu savaitgalį kepėte vištą arba antį ir liko šiek tiek mėsytės, susmulkinkite ją ir panaudokite lietinių įdarui. Jeigu mėsytės mažokai, pridėkite pievagrybių.

Įdarui reikės:
100 g keptos (virtos) paukštienos,
100 g nuvalytų pievagrybių,
2 šaukštų grietinėlės sūrio,
šaukšto šviežių krapų,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus kepimui,
druskos.
Lietiniams reikės:
2 kiaušinių,
300 ml nenugriebto pieno,
100 g miltų,
žiupsnelio druskos,
aliejaus: 1 valgomojo šaukšto į tešlą bei dar šiek tiek kepimui,

Kaip gaminti
* Pievagrybius plonai supjaustykite ir pabarstytus druska pakepinkite įkaitintame aliejuje, iki ims truputį skrusti. Suberkite paukštienos gabaliukus, dar 2-3 min. kepinkite.
* Pakepintą įdarą sumaišykite su grietinėlės sūriu, užberkite pusę krapų, pipirus. Viską išmaišykite.
* Kiaušinius išplakite su druska. Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite. Suberkite miltus ir vėl išplakite. Iškepkite lietinius įkaitintame aliejuje.
* Į lietinių vidų dėkite po 1-2 šaukštus įdaro, sulankstykite arba suvyniokite ir patiekite užbėrę likusius krapus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis