Įdarui reikės:
- 100 g keptos (virtos) paukštienos,
- 100 g nuvalytų pievagrybių,
- 2 šaukštų grietinėlės sūrio,
- šaukšto šviežių krapų,
- maltų juodųjų pipirų,
- aliejaus kepimui,
- druskos.
Lietiniams reikės:
- 2 kiaušinių,
- 300 ml nenugriebto pieno,
- 100 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto į tešlą bei dar šiek tiek kepimui.
Kaip gaminti
* Pievagrybius plonai supjaustykite ir pabarstytus druska pakepinkite įkaitintame aliejuje, iki ims truputį skrusti. Suberkite paukštienos gabaliukus, dar 2-3 min. kepinkite.
* Pakepintą įdarą sumaišykite su grietinėlės sūriu, užberkite pusę krapų, pipirus. Viską išmaišykite.
* Kiaušinius išplakite su druska. Supilkite aliejų ir pieną, vėl išplakite. Suberkite miltus ir vėl išplakite. Iškepkite lietinius įkaitintame aliejuje.
* Į lietinių vidų dėkite po 1-2 šaukštus įdaro, sulankstykite arba suvyniokite ir patiekite užbėrę likusius krapus.