Tešlai reikės:
200-250 g miltų,
kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
2 šaukštų lydyto sviesto,
6 šaukštų drungno vandens.
Varškės įdarui reikės:
0,5 kg riebios arba pusriebės varškės,
1 stiklinės razinų be kauliukų,
5-6 šaukštų brendžio,
2 šaukštų kambario temperatūros sviesto,
150 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 citrinos žievelės,
2 šaukštelių vanilinio cukraus.
Tešlai aptepti reikės:
4-5 šaukštų lydyto sviesto,
5-6 šaukštų maltų džiūvėsėlių.
Vaniliniam padažui reikės:
1 kiaušinio,
400 ml pieno,
1 šaukšto krakmolo,
2-3 šaukštų cukraus,
šaukštelio vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
* Nuo citrinos plonai nutarkuokite žievelę.
* Razinas du kartus perliekite verdančiu vandeniu ir palikite apdžiūti. Tad suberkite į dubenėlį, apliekite brendžiu ir 1-2 val. palikite brinkti ir aromatizuotis.
* Iš visų tešlos komponentų suminkykite tešlą. Jei tešla limpa prie rankų, užberkite dar truputį miltų ir paminkykite, kol nebelips. Suformuokite iš tešlos rutulį, padėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele arba aptepkite aliejumi, kad nedžiūtų, ir pradėkite ruošti įdarą.
* Įdarui visus komponentus, išskyrus razinas ir kiaušinių baltymus, išplakite elektriniu plaktuvu iki purios vientisos masės. Tada įmaišykite razinas, po to – iki standžių putų išplaktus baltymus.
* Ant miltuoto paviršiaus arba didelės miltuotos drobės atraižos labai plonai iškočiokite iš tešlos stačiakampį. Patepkite jį lydytu sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais.
* Palikdami nuo kraštų po 3-5 cm ant tešlos paskirstykite įdarą. Tada tešlos kraštą nuo galo užlenkite ant įdaro, paskui šonuose tešlą užlenkite ant įdaro ir atsargiai vyniokite štrudelį. Siūle į apačią vyniotinį atsargiai įdėkite į sviestiniu popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą. Vyniotinio viršų patepkite likusiu lydytu sviestu, kelis kartus subadykite šakute, kad galėtų išeiti garai.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje beveik valandą vis patepdami lydytu sviestu.
* Padažui visus komponentus gerai išplakite iki vientisos masės, supilkite į puodą ir nuolat smarkiai maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai masė pakankamai sutirštės, nukelkite nuo viryklės.

Obuolių ir varškės įdarui reikės:
500 g obuolių,
500 g pusriebės varškės,
175 g cukraus,
80 g sviesto,
6 šaukštų manų kruopų,
2 kiaušinių,
pakelio vanilinio arba grietinėlės skonio pudingo,
šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių,
šaukšto citrinų sulčių.
Kaip gaminti
* Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, pašlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų.
* Cukrų ir kambario temperatūros sviestą plakite iki purios masės. Įmaišykite į ją kiaušinius.
* Į sviesto masę suberkite varškę, pudingo miltelius, manus, citrinų žievelę, įpilkite šaukštą citrinų sulčių ir gerai išmaišykite. Tada suberkite obuolių gabaliukus ir dar sykį išmaišykite.