Trinta vištienos sriuba

Švelnaus skonio, kreminės konsistencijos sriuba – sotus ir greitai sušildantis patiekalas žvarbią dieną.

4 porcijoms reikės:

150 ml vištienos arba daržovių sultinio,
1 litro vandens,
0,5 kg vištos šlaunelių,
1 didelio svogūno,
1 poro baltosios dalies,
2 saliero kotų,
1 šaukšto miltų,
150 ml neriebios grietinėlės,
žiupsnelio raudonėlio lapelių,
1 lauro lapelio,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
žiupsnio sukapotų petražolių.

Kaip gaminti
* Vištienos šlauneles nuplaukite, atskirkite odeles, sudėkite viską į didelę keptuvę ir ant smarkios ugnies apkepkite, iki ims truputį skrusti. Tada odeles iš keptuvės išimkite. Sumažinkite karštį.
* Užkaiskite puode 2 litrus vandens.
* Prie šlaunelių suberkite susmulkintą svogūną, griežinėliais supjaustytus saliero kotus bei susmulkintą porą, įberkite druskos, pipirų. 3-5 min. kepinkite pamaišant. Jei keptuvėje per mažai riebalų, įdėkite pusę šaukšto sviesto. Tada supilkite sultinį, įmeskite lauro lapelį. Kaitinkite 5 min.
* Iš keptuvės išimkite lauro lapelį ir viską supilkite į puode verdantį vandenį. Virkite 30 min. Išgriebkite šlauneles. Palikite jas ir sriubą 30 min. atvėsti.
* Mėsą nuimkite nuo kauliukų, sumeskite atgal į puodą (keletą gabaliukų atidėkite). Elektrine trintuve sriubą sutrinkite iki vientisos masės.
* Miltus išplakite su grietinėle ir samčiu sriubos. Šį mišinį supilkite į sriubą, suberkite raudonėlius ir išmaišykite. Tada maišydami viską užvirinkite ir pilkite sriubą į lėkštes. Užberkite petražolėmis, įdėkite po gabaliuko atidėtos vištienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis